Circa 1800 de consumatori bistriţeni restanţieri, deconectaţi de la gaz

Anul trecut, numărul consumatorilor din aria de responsabilitate a E.ON Energie România deconectaţi pentru restanţe la plata facturilor a fost de circa 58.000, din care aproximativ 1800 sunt consumatori din judeţul Bistriţa- Năsăud, se arată într-un comunicat al companiei.
Pentru a evita astfel de situaţii, consumatorul trebuie să achite facturile de gaz în termen de maxim 45 de zile calendaristice de la data emiterii acestora.

„Sistarea serviciilor de furnizare a gazelor naturale este o măsură de ultimă instanţă pe care compania este nevoită să o aplice şi care nu este nici în avantajul consumatorului, nici al furnizorului. În ceea ce priveşte consumatorul, pe lângă disconfortul generat de întreruperea acestor servicii, acesta este nevoit să achite, în conformitate cu legislaţia în vigoare, atât contravaloarea facturilor, respectiv penalităţile la întârziere, cât şi taxele de reconectare, precum şi contravaloarea unei garanţii. Astfel, costul mediu plătit de consumatorii de gaze naturale numai pentru taxele de reconectare şi garanţii ajunge la 500 de lei”, se precizează în comunicatul remis redacţiei .

Pentru reluarea serviciului de furnizare, clienţii se pot adresa Centrelor de Relaţii Clienţi (zilnic, de luni până vineri, între orele 8.30 şi 17.30) sau la Centrul Servicii Clienţi (între orele 08.00 şi 20.00) telefonic, la numerele: 0801 000 366 şi 0265 200 366. Solicitările pentru reconectare pot fi transmise şi prin e-mail, la adresa [email protected], prin fax, la numărul: 0265 200 367 sau prin poştă, la OP1, CP 10 Târgu Mureş.

Pentru reluarea serviciului de furnizare sistat pentru neplată, consumatorul are obligaţia legală să prezinte/trimită copie după actul de identitate al titularului contractului de furnizare gaze naturale; dovada achitării obligaţiilor de plată scadente;achitarea taxei de reconectare;
dovada constituirii garanţiei care este prevăzută în Regulamentul privind accesul la sistemele de distribuţie a gazelor naturale, aprobate prin Hotărârile de Guvern 1007, respectiv 1043 din 2004.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5