Circuitul vinului în Bistriţa-Năsăud! De la Lechinţa, prin Cetate, spre Dumitra

Asociaţia Produs în Bistriţa-Năsăud în parteneriat cu Asociaţia de Promovare a Turismului „Turist în Bistriţa-Năsăud” pregăteşte pentru acest sfârşit de an „Circuitul vinului în judeţul Bistriţa-Năsăud”, care va include producători de la podgoriile recunoscute din judeţul nostru. Potrivit Elenei Bărbos, directorul Asociaţiei Produs în Bistriţa-Năsăud, itinerariul va porni de la Lechinţa, zonă cu tradiţie în viticultură, şi va cuprinde Teaca, zona Cetate-Jelna şi Dumitra.

„Toate cramele, toate podgoriile vor fi incluse într-un traseu prin care turiştii vor fi invitaţi să viziteze cramele, să deguste minunatele produse din Bistriţa-Năsăud. (...) În ultima vreme, acest domeniu a luat amplaoare şi iată că de anul acesta ne putem mândri cu produse cu denumire de origine controlată cum sunt cele produse de Cramă Vie Vin Lechinţa. Se pare că acesta este un start bun pentru noi”, a declarat Elena Bărbos.

 ***

Vineri, la Lechinţa, a fost marcat finalul campaniei de recoltare a strugurilor, în via aparţinând familiei Botiş.  “Produs în Bistrița Năsăud în vie la Lechința” a încununat o serie de evenimente dedicate Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești.

“Aleg sănătos, aleg Produs în Bistrița-Năsăud!” este motto-ul sub care au ales să marcheze prima ediție a acestei sărbători, Asociația Produs în “Bistrița-Năsăud” și Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, promovând consumul de produse agroalimentare autohtone și încurajând susținerea economiei locale.

Alături de campania de promovare pe aceste teme, evenimentele au inclus sesiuni informative în unități de învătământ din județul Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, şi anume la LiceulTehnologic Agricol Bistrița şi Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” Năsăud.

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5