CL va aproba planul de acţiune pentru persoanele care primesc ajutor social

Consiliul Local al municipiului Bistriţa va aproba în cadrul şedinţei de joi planul de acţiune şi lucrări de interes local pentru anul 2014 cuprinzând lucrările care pot fi realizate cu ajutorul persoanelor apte de muncă, beneficiare a prevederilor Legii nr. 416\2001, privind venitul minim garantat.

Stabilirea persoanelor majore apte de munca din familiile beneficiare de ajutor social şi a numărului orelor de muncă pe care sunt obligate să le efectueze se face prin Dispoziţia de stabilire a dreptului la ajutorul social.

Direcţia Municipală de Servicii Sociale Bistriţa va întocmi o situaţie lunară care va cuprinde titularul ajutorului social, persoana majoră aptă de muncă care va presta acţiuni şi lucrări de interes local şi numărul orelor de muncă aferente cuantumului ajutorului.

Beneficiarii ajutorului social din localităţile componente efectuează acţiunile şi lucrările de interes local în municipiul Bistriţa sau în localităţile componente, la solicitarea scrisă a delegaţilor săteşti şi cu aprobarea primarului municipiului Bistriţa, în cadrul şi sub coordonarea Direcţiei Servicii Publice Bistriţa.

Foto: www.primariabistrita.ro

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5