Clopoţel în şcoală nouă la Mărişelu

În prag de toamnă, cu un decor natural desprins parcă din scrierile lui Topârceanu, comunitatea de la Mărişelu s-a aflat din nou în zi de sărbătoare. Copii înveşmântaţi cum nu se poate mai frumos, pe feţele lor citind bucuria, alături de părinţi emoţionaţi, se îndreptau către sunetul de clopoţel, care a sunat pentru prima dată în şcoala cea nouă. Prin grija autorităţilor judeţene această şcoală a fost cuprinsă în anul 2008 într-un proiect de reabilitare finanţat din fornduri Europene, dar şi din fonduri locale. Cel care atunci a fost responsabil pentru acest lucru, a venit şi astăzi în mijlocul dascălilor şi a copiilor iar dacă atunci avea funcţia de inspector general adjunct, astăzi a venit în calitate de inspector general. Vasile Marc a fost întâmpinat de către directorul şcolii Mărişelu, profesor Ignat George, de cadrele didactice ale tuturor structurilor şcolare din comună cât şi de viceprimarul, Iuliu Ognean.

Pentru ca totul să decurgă precum odinioară, căci „românul s-a născut la staşina besericii”, la deschiderea şi inaugurarea oficială a şcolii au fost invitaţi preotul paroh Aurelian Poptean şi părintele Ioan Lucian Blaga, care au săvârşit o impresionantă slujbă de sfinţire a acesteia binecuvântând noile ziduri dica care sperăm noi ca peste timp să se ridice multe zidiri.

La finalul slujbei părintele paroh, Aurelian Poptean, în cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, a ţinut să scoată în evidenţă faptul că şcoala reprezintă un altar de jertfă iar cei ce slujesc la acest altar se aseamănă preotului, care cu multă sârguinţă, răbdare şi dragoste sădeşte în sufletele celor ce-l ascultă lumină şi învăţătură desăvârşită. Inspectorul şcolar general, Vasile Marc, a ţinut să precizeze faptul că şcoala este acea instituţie care înobilează fiinţele, le educă, le poartă de grijă pentru a deveni dintr-un vlăstar firav un stejar viguros, la umbra căruia să poată prinde aripi altă şi altă generaţie. Cuvântul de final i-a aparţinut viceprimarului Ognean Iuliu, care a ţinut să mulţumească pentru colaborarea pe care primăria Mărişelu a avut-o şi o are cu inspectoratul şcolar general, cu şcoala şi parohia Mărişelu, aducând aminte părinţilor şi celor prezenţi că, momentul de azi va reprezenta cândva o filă de istorie a acestor ţinuturi.

După tăierea panglicii, tricolore, toţi cei prezenţi au fost invitaţi să viziteze noul edificiu, noua cetate a învăţării din acest loc binecuvântat de Dumnezeu, edificiu ce de astăzi înainte îşi va primi învăţăceii cu braţele deschise.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5