Colind străbun la Mărişelu

În zi de sărbătoare, Parohia Ortodoxă Mărişelu, Primăria şi Consiliul Local Mărişelu, cu sprijinul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud au organizat a doua ediţie a Festivalului de Colinde şi Obiceiuri de iarnă „Slobozî-ne gazdă-n casă”. Manifestarea, iniţiată de preotul Aurelian Poptean, a adunat cete de colindători de pe raza întregului judeţ, dar şi de la Mureş, Cluj, Harghita şi Suceava. Parada portului popular, derulată pe ritm de colinde, între Şcoala Generală şi Căminul Cultural ne-a adus în atenţie frumuseţea portului popular, dar şi iubirea pentru tradiţiile noastre. Festivalul a debutat cu deschiderea oficială făcută de către primarul Toma Someşan, directorul adjunct al Centrului Judeţean pentru Cultură, Ioan Simionca şi coordonatorul festivalului, părintele Aurelian Poptean, care au subliniat importanţa organizării unei astfel de manifestări. În acest cadru, au fost lansate şi cartea "Taina mărturisirii" semnată de părintele Aurelian Poptean, şi revista "Grai nuşfelean", coordonată de tânărul preot, cu har şi dragoste pentru creştini, după cum afirma în cuvântul său, protopopul Alexandru Vidican. Festivalul concurs a adus în faţa juriului prezidat de părintele protopop Alexandru Vidican, colindători din Mărişelu, Jeica, Agrieş, Spermezeu, Josenii Bârgăului, Dumitra, Ocniţa, Bistriţa, alături de cei din cele 4 judeţe invitate. Concursul propriu-zis a fost urmărit cu atenţie atât de publicul care a umplut până la refuz sala Căminului Cultural, cât şi de juriul, format din protopop Alexandru Vidican – preşedinte, Rozalia Fucă-director Şcoala de Arte, artista Cornelia Ardelean Archiudean, dir. adj. Ioan Simionca– CJC, prof. dr. Vasile Filip, ing. Toma Someşan – primar şi redactorul şef Radio Renaşterea-Grigore Sâmboan. A fost o manifestare deosebită, în care s-a văzut mâna bună a organizatorilor: preotul Aurelian Poptean (împreună cu preoteasa Susana Poptean), primarul Toma Someşan şi viceprimarul Iuliu Ognean. Emoţiile au pus stăpânire peste sală. Organizatorii şi artiştii fiind aplaudaţi la scenă deschisă pentru acţiunile lor. Fiecare colindă s-a înălţat pe scara îngerilor, acolo sus, la ceruri: „Şi acum îi timpul bun/ C-am ajuns Sfântul Crăciun/ Vă zâcem să trăiţi/ La mulţi ani fericiţi/ Crăciunul cu bine/ Şî acum este bine/ Că vine Sfântul Vasile/ Vă zâcem să trăiţi/ La mulţi ani fericiţi/ Anul Nou cu bine”

Comentarii

29/12/13 14:47

DE CE D-LE M.M.?

Chiar că unii dintre autorii articolelor nu se informează îndeajuns. De ce oare? Să fie o dovadă de neseriozitate? Mai ales că cei din Sângeorz au primit un premiu special. Mai multă atenţie d-lor de la ziar!

29/12/13 15:26
marius

Vedeti ca articolul acesta este de anul trecut, cititi articolul de anul acesta uitati/va la data sus ! Nu aveam cum sa scriem de Sangeorz in articolul de anul trecut !

29/12/13 15:27
marius

Asadar nu e neseriozitatea ziarului e neatentia cititorului ! Cititi de doua ori inainte de a da cu presupusul...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5