„Colecţia dr. Sorin Costina – Paradigma”, pe simezele U.A.P. Bistriţa

În organizarea Filialei U.A.P. Bistriţa a avut loc vernisajul expoziţiei „Colecţia dr. Sorin Costina – Paradigma”, iar Galeria Arcade 24 s-a dovedit a fi o gazdă bună pentru publicul avizat în acest domeniu.
Au fost expuse picturi şi sculpturi din colecţia medicului Sorin Costina, un împătimit colecţionar al frumosului şi valorosului, care îşi cultivă contemporanii şi care a precizat că „marii colecţionari au şi ei au rol creator, iar colecţia de artă devine, în acest caz, cea mai evidentă operă de critică artistică”.
Curatorul expoziţiei, selecţiei şi prezentarea colecţionarului şi a exponatelor a fost Oliv Mircea – critic de artă, care a punctat foarte bine rolul, valoarea şi calităţile dr. Sorin Costina prin achiziţiile făcute, iar exponatele sunt de o valoare inestimabilă.
Această valoroasă colecţie a fost expusă cu ocazia a 55 de ani de artă românească, în care sunt expuse lucrările a cincizeci şi cinci de artişti plastici contemporani, printre care şi patru bistriţeni – Miron Duca, Vasile Tolan, Marcel Lupşe şi George Mircea. Printre participanţi am remarcat prezenţa scriitorului Gabriel Gafiţa, cu soţia, fost ambasador la Londra, Canada, Portugalia.
Am surprins momentul în care valorosul şi recunoscutul pictor Miron Duca îşi admira cele două tablouri achiziţionate de colecţionar. Expoziţia va fi deschisă în perioada iulie – august 2013. Evenimentul se bucură de sprijinul C.J. B-N, Primăria Bistriţa, C.L. Bistriţa, C.C.M. „George Coşbuc” Bistriţa şi C.J.C. B-N.
Merită subliniat faptul că, în încheierea discursului colecţionarul, dr. Dorin Costina, a concluzionat, cităm: „… un cuvânt pentru nostalgicii comunismului din ce în ce mai activi în ultima vreme. Tot ce s-a făcut valoros în răstimpul acela nu s-a datorat comunismului!”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5