Colinde, colinde

E vremea colindelor..., miroase a brad şi a cozonac şi parcă de aude sania lui Moş Crăciun. Şi la Şcoala Generală „Ştefan cel Mare”, Bistriţa, atmosfera de sărbătoare şi-a făcut simţită prezenţa. Elevii şi profesorii au trăit în zilele premergătoare vacanţei de Crăciun (care vine puţin forţată), emoţii şi sentimente înălţătoare. Spiritul Crăciunului şi aerul sărbătoresc s-au simţit mai cu seamă joi, 10 decembrie 2009, când încă de la orele dimineţii parcă pluteau în aer.

Astfel, sub genericul „Hai să dăm mână cu mână”- care este şi titlul unui proiect de parteneriat cu Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Bistriţa, elevii claselor aVII-a D şi a VIII-a A, însoţiţi de profesoarele Gabriela Moisil, Maria Halas şi Rodica Tătar, au vizitat copiii cu dezabilităţi şi pe cei din Centrul Maternal, unde au împărţit mici cadouri, bucurându-se atât cei care le-au primit cât şi cei care le-au dăruit. Elevii noştri au dăruit din preaplinul sufletului lor un moment de bucurie celor mai puţin norocoşi.

Ziua la Şcoala „Ştefan cel Mare” a continuat într-o atmosferă de sărbătoare. La ora 17:00, în curtea şcolii a avut loc serbarea „Pomului de Crăciun” care a fost prilej de bucurie pentru toţi copiii şcolii, dar şi pentru părinţii lor, care s-au adunat cu mic cu mare în jurul bradului pentru a-l aştepta pe Moş Crăciun. A venit şi în acest an încărcat cu daruri de care s-au bucurat toţi elevii. În aşteptarea Moşului, în sala festivă s-a desfăşurat un frumos program de colinde şi cântece de Crăciun iar în curtea şcolii, lângă bradul împodobit, o tombolă condusă de prof. Livia Vodă, care a oferit 157 de premii( dulciuri şi fructe) şi trei premii speciale oferite de sponsori. Eforturile cadrelor didactice, bucuria copiilor şi aşteptările părinţilor au fost încununate de un frumos şi impresionant foc de artificii care a smuls strigăte de bucurie şi admiraţie din partea tuturor celor prezenţi.

Aşadar, la Şcoala „Ştefan cel Mare”, Crăciunul este şi va rămâne un prilej de bucurie dar şi de profundă meditaţie asupra a tot ce am făcut într-un an. Cu speranţa că Moşul cel Bun va ajunge la toţi copiii lumii, vă dorim Sărbători cu bine, vă îndemnăm să fiţi buni şi iertători, să-l primiţi cum se cuvine pe Pruncul Iisus şi să vestiţi Naşterea Lui în tot pământul că: „Hristos de nu se năştea/ Lumea iadului era”

Reporter de serviciu, Rodica Tătar.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5