Primăria Bistriţa, ajutor al lui Moş Crăciun. Daruri şi colinde pentru copiii cu nevoi speciale

Daruri de Crăciun din partea Primăriei Bistriţa pentru 1.000 de copii cu nevoi speciale. Şi cei mici şi cei mari le-au primit cu bucurie, în acorduri de colinde. Ovidiu Creţu, primarul municipiului Bistriţa, a fost, joi, emisarul lui Moş Crăciun pentru copiii cu nevoi speciale de la şcolile de profil din Bistriţa. Primul popas a fost la Liceul Tehnologic Special ,,Sfânta Maria”. Gazdele şi-au întâmpinat oaspeţii cu un program artistic.  Muncă şi răbdare atât din partea profesorilor, cât şi a elevilor. Crăciunul este poate perioada anului cea mai îndrăgită de copii, mai ales dacă ne gândim la dimineaţa în care aceştia vor găsi sub brad cadourile lui Moş Crăciun.

A urmat Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă numărul 1. Şi aici, emoţie. Atât din partea copiilor, cât şi din partea profesorilor. După cuvântul de bun venit rostit de directorul C.S.E.I nr.1, prof. Vass Doris, au început colindele. Colindele încălzesc sufletul. Serbările copiilor de la şcolile speciale nu au sclipiciul, agitaţia părinţilor, dar au smerenie şi mult mai multă bucurie. La Centrul Şcolar de Educaţie Incuzivă nr.1 au colindat şi cadrele didactice. Sub coordonarea Marianei Harosa Moldovan şi a Cameliei Suciu, profesoarele de la C.S.E.I nr. 1 au captat atenţa oaspeţilor prin frumuseţea colindelor şi a costumelor populare.

Primarul Ovidiu Creţu i-a mărturisit directoarei Vass Doris că a fost cucerit atât de voci, cât şi de autentincitatea costumelor purtate de profesoarele de la C.S.E.I nr.1. La rândul lor, gazdele au înmânat primarului Ovidiu Creţu şi purtătorului de cuvânt Mihai Ruşti, daruri făcute de elevii şi profesorii de la C.S.E.I nr. 1.

"Crăciun Fericit şi cele mai frumoase gânduri pentru un An Nou plin de bucurii! Sărbători Fericite şi La Mulţi ani!”, a spus prof. Vass Doris, director C.S.E.I nr. 1 Bistriţa.

"În perioada sărbătorilor de iarnă, ne pregătim sufleteşte cu aceste colinde de Crăciun, care au rolul de a ne face mai buni, mai optimişti, mai darnici şi mai deschişi către ceilalţi. În fiecare an, Primăria Bistriţa merge ca emisar al lui Moş Crăciun la şcolile speciale, pentru că aici sunt nişte copii speciali. După cum aţi văzut şi ei s-au pregătit, ne-au pregătit scenete şi colinde.

Avem pregătite aproximativ 1.000 de cadouri - dulciuri, fructe şi suc, pe care ne face plăcere să le oferim în avans de Moş Crăciun. Sunt copii speciali de care trebuie să avem o grijă deosebită şi caracteristica atmsferei de Crăciun este conform unui vers pe care mi-l amintesc: Şi nu uita când eşti voios, române să fii bun”, a afirmat primarul Ovidiu Creţu.

Comentarii

13/12/15 11:39
Balan Marius- e...

Cand un TATUC se erijeaza in MOS CRACIUN, astea nu mai sunt sarbatori tihnite . Ele seamana dupa modelul (corean)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5