Primarul Ovidiu Creţu a înmânat cadouri de Moş Crăciun copiilor cu nevoi speciale

Marţi, 16 decembrie, primarul Ovidiu Creţu a înmânat cadouri de Moş Crăciun copiilor din cadrul Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă „Lacrima” din cartierul Unirea, Şcolii de Arte şi Meserii „Sfânta Maria” şi şcolii Speciale nr.1, str. Toamnei.

Vizitarea celor trei unităţi s-a constituit într-un moment sărbătoresc tradiţional pentru copiii şi cadrele didactice. Totodată, primarul s-a interesat îndeaproape de condiţiile de care beneficiază aceste şcoli speciale, dialogul cu cadrele de conducere şi cu înşişi copiii de aici, punând în evidenţă preocuparea şi rezultatele obţinute în acest domeniu, în unităţile din Bistriţa.

Centrul „Lacrima” – cartier Unirea nr. 264, este frecventat de un număr de 60 de copii cu deficienţe din raza municipiului. Aici au prezentat în faţa oaspeţilor şi a colegilor un program artistic şi de colinde. Bucurie mare şi pentru că după colinde au fost răsplătiţi cu aplauze şi cu daruri, constând în pungi cu dulciuri.

Directorul Centrului, Cupşa Eniko, i-a invitat pe oaspeţi să viziteze atelierele de covoare, decoraţiuni manuale interioare executate cu pasiune şi talent de copii. De asemenea, sala de calculatoare şi de aparate pentru gimnastică – tip fitnes. Cei 60 de copii cu deficienţe sunt îngrijiţi şi educaţi de un număr de 30 de cadre didactice.

Baza materială şi didactică este întregită şi de locul de joacă în aer liber şi sera pentru însuşirea cunoştinţelor şi deprinderilor de cultivare a plantelor.

Patinoarul la dispoziţia bistriţenilor

În cursul zilei de marţi, 16 decembrie, în prezenţa primarului Ovidiu Creţu, a fost deschis Patinoarul din faţa Sălii Polivalente.

Iluminatul festiv

Ieri, la ora 17.00, a fost marcat şi momentul punerii în funcţiune a iluminatului festiv în municipiu. Momentul de referinţă fiind marcat prin bradul împodobit şi luminat de ghirlande şi bec uri multicolore din spaţiul Pietonalului „Liviu Rebreanu”. Aici a avut loc un concert de colinde.

Pietonalul a căpătat astfel un aer sărbătoresc, în lungul lui fiind amplasate căsuţe din lemn – unde se comercializează obiecte şi produse de consum specifice acestor zile de sărbătoare.

Deschiderea Orăşelului Copiilor

Astăzi, 17 decembrie, ora 11.00, va avea loc festivitatea deschiderii Orăşelului Copiilor în Parcul municipal.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5