Colţ de rai cu narcisele sălbatice, în Munţii Rodnei

Au început să înflorească narcisele sălbatice. Începând de acum, timp de aproximativ două săptămâni, se pot face vizite în teren pentru a le admira.
Poiana Narciselor se află pe versantul estic al Muntelui Saca din Parcul Naţional Munţii Rodnei, fiind arie protejată de interes naţional. Poiana Narciselor din Munţii Rodnei, care se întinde pe o suprafaţă de cinci hectare, este situată la 1.600 de metri altitudine. Narcisele, plante ocrotite prin lege, pot fi admirate doar două săptămâni pe an. Pe vârful Saca se poate ajunge plecând de la Valea Vinului, localitate situată la 8 km de Rodna Veche, existând doua trasee semnalizate cu săgeţi, ne informează ing. Mihaela Poll.

Comentarii

07/05/14 13:51
Vizitator

Parcul Național Muntii Rodnei este o arie protejată (parc național), oferind o diversitate floristica si faunistica aparte. Intr-adevar acum este sezonul de inflorit pentru narcisele salbatice. Diversitatea floristica din Muntii Rodnei, face zona atractiva tot timpul anului. In acest sens, exista o lucrare a regretatului profesor Livius Gubesch, intitulata „Excursii botanice în Munţii Rodnei” aparuta in revista „Natura” seria biologie-nr. 3/1968. In aceasta lucrare sunt prezentate speciile de plante din Muntii Rodnei cu perioada lor de inflorire, intre care si narcisele sălbatice de pe Masivul Saca. Ar fi un gest frumos si totodata util daca Administratia Parcului National Muntii Rodnei (APNMR) ar publica pe site-ul sau acest articol, care se gaseste din ce in ce mai greu datorita numarului redus de exemplare din colectia revistei Natura.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5