Comemorarea victimelor Holocaustului

Cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la încartiruirea şi maltratarea evreilor bistriţeni în Ghetoul de pe Dealul Dumitrei, precum şi a deportării a peste 7500 de evrei la Auschwitz şi Birkenau, la Bistriţa va avea loc, mâine, un moment de comemorare dedicat celor care nu s-au mai întors din lagărele morţii, manifestare ce se va derula începând cu ora 17.00, la Sinagogă.

Manifestarea va debuta cu câteva cuvinte despre însemnătatea zilei pentru supravieţuitorii şi urmaşii Holocaustului de pe meleagurile bistriţene, după care va urma serviciul divin. În acelaşi context va fi lansat volumul „Martiri sub steaua lui David”, ediţie bilingvă, de Ion Moise şi Titus Zăgrean, Editura Charmides 2009. Urmează un recital cameral susţinut de Mirela Capătă - la vioară şi Marius Popescu la pian, cu un program din Johennes Brahms - Sonata I în sol major şi Sonata II în la major.

Societatea de Concerte a programat şi vernisajul expoziţiei de pictură şi sculptură Ştefan Pelmuş - pictură, Teo Pelmuş - pictură şi desen şi Ion Togearu - sculptură.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5