Exeter, Devon, UK

Comenius, oportunitate de a vizita Marea Britanie

MARIA-ALEXANDRA JUCA

Încă de la început vreau să remarc oportunitatea de neegalat pe care proiectele Comenius o reprezintă, întrucât Marea Britanie este o ţară pe care am avut ocazia să o vizitez în urma aplicării pentru o bursă de mobilitate individuală Comenius. Este o ocazie unică de a cunoaşte ţara, oameni de diverse naţionalităţi, dar mai ales de naţionalitate britanică chiar la ei acasă.
În primul rând, când am spus că poţi descoperi lucruri noi despre ţară, m-am referit la călătoria în sine până în Exeter, Devon, dar şi la numeroasele excursii organizate în cadrul cursului la care am participat, numit “Developing Oral Fluency in the English Language Classroom Secondary" („Dezvoltarea fluenţei orale în predarea limbii engleze la clasele de liceu”), în perioada 6-17 februarie 2012.
În cadrul cursului, profesori atenţi şi extrem de bine pregătiţi ne-au ajutat să ne dezvoltăm atât vocabularul cu cuvinte şi expresii folosite în limbajul cotidian pe care rareori le întâlneşti în cărţi, cât şi modalitatea de predare a limbii engleze cu nenumărate tipuri de lecţii interesante, care să stârnească interesul şi să motiveze elevii în învăţarea unei limbi străine, punându-i faţă în faţă cu situaţii de viaţă reale.
Excursiile de care am amintit au fost în diverse şi interesante, atât în oraşe mari, precum Londra sau Bristol, cât şi în mijlocul naturii, la Canalul Englez, la Oceanul Atlantic, dar şi în parcurile naţionale, precum Dartmoor, astfel putând înţelege mult mai bine acel sentiment de mândrie care îi caracterizează pe britanici.
Împreună cu colegii de la curs, fiind de diferite naţionalităţi (Bulgaria, Italia, Turcia), am reuşit să descoperim multe lucruri legate de cultura şi civilizaţia britanică în urma proiectelor cerute la curs, am reuşit să fim mai toleranţi şi înţelegători şi să legăm prietenii durabile.
Am amintit, de asemenea, de britanici la ei acasă. Ei bine, centrul IPC din Exeter oferă posibilitatea cursanţilor să stea cu familii gazdă care au experienţă în primirea şi găzduirea ’studenţilor’ de acest fel. Astfel că am reuşit să descopăr câteva dintre tabieturile lor, mâncarea tradiţională, temele preferate de discuţie de la cină şi multe altele.
Toate acestea sunt numai câteva dintre motivele pentru care aş recomanda oricând proiectele Comenius oricui vrea să aibă parte de experienţe de neuitat, de îmbogăţirea cunoştinţelor de limbă, cultură şi civilizaţie şi de prietenii legate cu oameni din diferite ţări din Europa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5