Comisarul şef Dumitru Creţa: În ultimele două luni, am eliberat peste 2000 numere provizorii. Patru persoane vor prelua dosare de înmatriculare permanentă

Serviciul Public Comunitar  Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor se aşteaptă la un aflux mare de persoane  în perioada următoare, având în vedere că în ultimele două luni decembrie 2016 – ianuarie 2017, media maşinilor înmatriculare a scăzut, fiind mai multe solicitări de numere provizorii, aproximativ 2000 dosare, a declarat comisarul şef Dumitru Creţa, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit şefului SPCRPCÎV Bistriţa-Năsăud, vor fi şi multe situaţii de punere în legalitate a maşinilor cumpărate, pentru care există acte de vânzare-cumpărare, dar netranscrise, dar şi a maşinilor înmatriculate în alte state. „Sunt mulţi cetăţeni în judeţul nostru care au maşini înmatriculate în alte state, unde au avut o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp loc de muncă, rezidenţă şi au putut să înscrie aceste maşini pe numele lor. Se va profita de această situaţie pentru a se pune în legalitate, cu înmatricularea în România”, a menţionat comisarul şef Dumitru Creţa.

Acesta a menţionat că din discuţiile avute cu cei de la Reprezentanţa Registrului Auto Român Bistriţa-Năsăud, sunt foarte multe solicitări de omologare. „După modificările intervenite anterior, pentru vehiculele provenite din ţară, adică vânzări-cumpărări de vehicule între persoane din România, nu mai era necesară prezentarea la RAR . Tot ceea ce merge acum la ei sunt autovehicule importate, aduse din alte state şi într-o perioadă mai lungă sau mai scurtă acele solicitări vor ajunge şi la noi. Va fi pasul următor”, a mai spus Creţa.

Şeful serviciului de înmatriculări şi-a exprimat speranţa că bistriţenii se vor programa online, pentru a se lucra într-un mod normal, civilizat, pentru a nu fi puşi în postura de a sta perioade îndelungate la cozi. „Noi vrem să servim pe toată lumea, vrem să ne desfăşurăm activitatea în condiţii civilizate pentru publicul care vine în contect cu noi. Sperăm să funcţionăm bine, o să fie şi situaţii de excepţie, de nemulţumiri, cu siguranţă, pentru că din datele pe care le am toată lumea ar vrea să vină în 1 sau 2 februarie, dar nu ne permite nici spaţiul, nu avem nici staţii de lucru şi nici oamenii disponibili”, a adăugat comisarul Dumitru Creţa. Potrivit acestuia, efectivul de personal este complet, urmând să se preia dosarele de înmatriculare permanentă la patru staţii de lucru, iar o persoană va prelua dosarele pentru autorizarea provizorie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5