Complexul Sportiv Sângeorz-Băi va fi inaugurat în 13 aprilie!

 Primăria orașului Sângeorz-Băi anunță că în 13 aprilie va avea loc evenimentul de inaugurare a Complexului Sportiv Sângeorz-Băi. Noul Complex Sportiv din orașul Sângeorz-Băi  asigură funcțiunile unui loc amenajat pentru desfășurarea de activități sportive la standarde europene, oferind un teren de fotbal modern, tribună acoperită cu peste 500 locuri pe scaune, vestiare, clădire administrativă, parcare privată.

Acest obiectiv a fost realizat prin CNI și reprezintă cea mai modernă bază sportivă de pe Valea Someșului Mare, capabilă să satisfacă nevoile cetățenilor, nevoile echipei de fotbal din localitate – ACS HEBE Sângeorz-Băi – și cerințele de omologare pentru desfășurarea de meciuri pentru ligile III și IV județene și naționale de fotbal.

Referitor la fotbalul ca joc sportiv de-a lungul timpului în orașul Sângeorz-Băi, există înscrisuri care dovedesc că jocul sportiv al tineretului, adică fotbalul, s-a practicat pe meleagurile naostre după anul 1930, prima minge de fotbal a apărut în Sângeorz-Băi în anul 1934, fiind câștigată drept “premiu de reclamă” prin colecția făcută de către elevi ai școlii primare clasa elevilor Uza-Alexi prin capacele unor cutii de la crema de ghete “Schmoll pasta”.

Astfel, în timp s-a dezvoltat economia locală după anul 1960, când s-a dezvoltat motivația, dar și posibilitatea susținerii financiare pentru organizarea unei echipe locale de fotbal care purta numele încă de atunci “HEBE”, activând circa un deceniu competițional în meciuri de categorie județeană, în două etape a pătruns și Divizia C. Jucătorii erau angajați la diferite unități economice, iar antrenor al acestei echipe era pe atunci Prof. Maxim CÂRCU, Emil TĂUTU și pentru o perioadă, Ioan BODESCU, fost și el jucător.

Echipa “HEBE” a fost pepiniera în care s-a format marele fotbalist român Gavrilă BALINT, fiu al localității noastre, care a ajuns în Naționala României ca jucător de mare clasă și apoi antrenor second al Naționalei României de Fotbal.

Considerăm că istoria jocului de fotbal în orașul-stațiune Sângeorz-Băi este una de povestit și apreciat, care a condus în timp până în prezent la închegarea unei echipe ACS Hebe, din cadrul căreia au făcut și fac parte jucători de fotbal cu un mare potențial.

Fiind recunoscători pentru frumosul obiectiv reabilitat, dotat și construit sub denumirea de Complex Sportiv Sângeorz-Băi anunțăm oficial Inaugurarea obiectivului nou recepționat, care va avea loc la sediul Complexului Sportiv, pe Strada Someșului, nr. 3/H, orașul Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud.

 

 

Primarul orașului Sângeorz-Băi,

BOTA Cătălin-Grigore

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5