În comuna Livezile bate un vânt de nou început

Odată cu instalarea unei noi administraţii a comunei Livezile, Consiliul Local, viceprimarul Petrică Cifor şi, nu în ultimul rând, primarul Traian Simionca, au început, cu mult curaj, să renoveze localitatea şi satele componente ale comunei. S-a continuat, la început, cu realizarea proiectelor avizate, în curs de derulare, iar ca prime acţiuni s-a trecut la decolmatarea pâraielor, extinderea reţelei de apă şi canal, dar mai ales asfaltarea drumurilor din comună şi a celor de legătură cu satele aparţinătoare.
Au fost asfaltate cele două drumuri de intrare în comuna Livezile şi drumul dintre centrul localităţii, spre Dorolea. Aici lucrările au depăşit calea ferată, podul peste râul Bistriţa şi stadionul „Voinţa”, fiind în plină desfăşurare şi apropiindu-se de frumosul sat Dorolea („Mica Bistriţa”), având, ca proiect, în continuare, legătura dintre aceasta şi Cuşma, care va deschide calea spre minunatele locuri din Piemontul Călimanilor.
Primăvara e aproape şi timpul este bun de lucru, numai bani să fie, dar foarte importante sunt voinţa şi devotamentul pentru dezvoltarea şi înfrumuseţarea localităţilor livezene. Un nou vânt de primăvară va spori activitatea în reconstrucţia, modernizarea şi înfrumuseţarea comunei şi satelor componente, odată cu stabilirea bugetului pe anul 2013, prin continuarea lucrărilor demarate şi implementarea unor proiecte noi. Preocupările actuale vizează măsurile necesare susţinerii şi dezvoltării agroturismului.

Comentarii

30/03/13 10:31
Un cititor ...

Daca "localitatea componenta " Unirea ar face parte din comuna Livezile, cu siguranta ca s-ar gasi si aici bani europeni pentru curent electric si iluminat public, pentru apa, canalizare si gaz pe strazile adiacente drumului principal , daca nu cumva acestea deja erau facute pana in prezent...
Eefectiv, "localitatile componente"... de la municipalitatea Bistrita, primesc doar ce "ramane" ... daca "mai ramane ceva" si efectiv, pentru Unirea ori Sarata de exemplu..., inseamna doar distanta dintre Bistrita si "Centrul licalitatii ", in rest... "ales bules MO "! Sa n-ai de mers noaptea pe strazile adiacente ca te mananca cainii hoinari si-ti poti baga degetele in ochi de intuneric ... Nu mai zicem de cainii hoinari si "gozerii" care se aciueaza prin zona Casei Agronomului... unde gunoaiele si mizeria este un focar de infectie... si unde soferii liniei de autobuze 2 barat, efectiv isi fac siesta curatand autobuzele si aruncand gunoaiele aiurea peste tot ... numai pungi din plasitc, peturi , hartii si resturi de mancare se afla peste tot... si nimeni nu le strange , chiar daca impozitele si taxele catre municipalitate, sunt la fel si egale cu ale celor din Centrul Bistritean si care beneficiaza de absolut toate utilitatile publice...
In "localitatile componente Unirea si Viisoara "... chiar daca prin ele trece un drum european ( E.578 )... pe spatiile verzi adiacente, se vad nestingherit toate aceste "urme ale civilizatiei concitadine" ... adica hartii, peturi, pungi cu gunoi menajer etc... aruncate aiurea si care nu cad in sarcina celor care aduna gunoaiele si fac curatenia in Bistrita ... aceste "localitati" avand doar obligatia "cotizarii"... si atat !
Se aude domnule primar Ovidiu Cretu si domnilor consilieri locali , sau... pe Dvs nu va intereseaza ... decat incasarea "obligatiilor fiscale" pentru care depuneti atata "sarg"... in a ne informa ca avem a le plati prin scrisorile trimise la domiciliul nostru... ?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5