Comunitatea din Sângeorz Băi și-a cinstit cei 167 de eroi căzuți pe câmpul de luptă! Alături de oficialități, Școala și Biserica

Sărbătoarea Înăltării Domnului este pentru neamul românesc și "Ziua Eroilor", căzuți pentru Patrie.Ziua Eroilor căzuți pentru Patrie, care se serbează în "Ziua Înălțării" a pătruns în conștiința întregii națiuni, mai ales în comunitatea sângeorzană, ca expresia cea mai desăvărșita a sufletului nostru. Sărbătorind amintirea eroilor neamului românesc din vremuri străbune și până în timpurile noastre, precum și pe toți eroii căzuți, sângeorzenii și toți românii înțeleg caracterul adevărat al acestei serbări simbolice, de acordare a recunoștinței neamului nostru.
La Sângeorz-Băi s-au comemorat astăzi cei 167 de eroi ai Primului Război Mondial, dar și cel de-al Doilea Război Mondial, alături de comunitate oferind cinste celor căzuți pe frontul de luptă, moment care a avut loc în fața Monumentului Eroilor de la Biserica “Sfântul Nicolaie” sau cum o știm noi Biserica Mare.
Omagiem eroii noștri căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și unitate, a transmis Primăria Sângeorz Băi.
Alături de primarul Cătălin Bota, au fost secretarul de stat Alin Seserman de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, consilierul județean Octavian Ganea.
***
Elevii Școlii Gimnaziale A.P. Alexi și de la Clubul Copiilor Sângeorz- Băi au cinstit memoria celor căzuți în luptă pentru credința, libertate, apărarea și întregirea neamului românesc, fiind prezenți la Monumentul Eroilor din orașul Sângeorz Băi de pe strada Republicii.
Primarul Cătălin Bota și preotul Santa Dacian, prin cuvântul de învățătură pe care l-au avut în fața elevilor, au vorbit despre dubla semnificație a acestei zile, sărbătoarea Înălţarea Domnului și Ziua Eroilor. Cinste eroilor neamului!
***
O delegație de la Primăria și Consiliul Local Sângeorz-Băi a cinstit Ziua Eroilor la Nisporeni, în Republica Moldova.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5