La Grup Şcolar Lechinţa,

Concert de Crăciun

Crăciunul este sărbătoarea de căpătâi a creştinilor, zi de mare încărcătură spirituală în care emoţiile colindului, interpretat atât de frumos de către copii, şi retrăirea emoţiei primordiale a Naşterii Domnului Iisus Hristos aduc în fiecare an şi pentru fiecare credincios multă bucurie şi căldură sufletească. Este sărbătoarea în care se îmbină atâtea obiceiuri şi tradiţii străbune, în care familia reunită trăieşte momente unice de fast, de înalţare sufletească şi bucurie la întrepătrunderea celor două mari dimensiuni ale acestei sărbători: Naşterea Domnului şi venirea lui Moş Crăciun.

În spaţiul românesc sărbătorile de iarnă s-au păstrat cu mare sfinţenie, mai ales în lumea satului unde colindul, Sorcova, Capra şi Pluguşorul fac uliţele să răsune şi casele oamenilor să fie mai vesele.

Într-o atmosferă de frig şi zăpadă, de iarnă din poveste, elevii Grupului Şcolar Lechinţa, pentru al doilea an, au chemat părinţi, bunici şi rude la “Concertul de Crăciun”, la Căminul Cultural din localitate. În după-amiaza duminicii de 20 decembrie, au prezentat un colaj al celor mai frumoase momente artistice pregătite împreună cu distinşii lor dascăli. Cei aproximativ 100 de elevi au dat viaţă unor colinde şi obiceiuri străvechi, au prezentat adevărate bijuterii muzicale, şi mai mult, au arătat că pot şi ştiu colinda în engleză şi maghiară. Programul a durat aproximativ o oră şi jumătate şi a cuprins şapte momente, unul mai frumos decât celălalt:

 “Colindele copiilor”- program de colinde prezentat de elevii cls. a II-a A, îndrumator institutor Andreica Milica

 “Christmas Time” - program de colinde tradiţionale în limba engleză, elevii cls. IV- VIII, îndrumător professor Barar Tincuţa

 “Naşterea Domnului” - montaj artistic - scenetă, elevii cls. V- XIII, îndrumător profesor Bărbos Rodica

 “Crăciuniţele” - dans modern, elevii cls. IV- VI, îndrumător profesor Florian Isabella

 “Őrvendj ég, őrvendj fold” - colinde în limba maghiară, elevii cls. IV- VIII, îndrumtoari prof. Rus Iudit şi Damo Marika

 “Colinde tradiţionale de Crăciun” - program prezentat de elevii cls. a-VII-a A, îndrumător profesor Gherman Costelia

 “De-a Vergelatu”- obicei românesc de iarnă, elevii cls. VIII- XIII, îndrumători prof. Neamţu Viorica, Florian Camelia şi Măierean Iulius

Concertul de Crăciun a devenit o tradiţie de suflet la Grup

Şcolar Lechinţa, şi acest lucru se simte în dragostea cu care elevii şcolii noastre se pregătesc pentru acest moment special. Este o mare bucurie să vezi aceşti minunati elevi arătându-şi respectul şi dragostea pentru sărbătorile neamului şi reuşind să-şi emoţioneze părinţii şi pe toţi cei prezenţi prin rodul muncii lor. Nelipsit de la concert a fost şi Moş Crăciun, care deşi într-o perioadă financiară mai dificilă, a reuşit să răsplătească fiecare artist de pe scenă.

De fapt , totul porneşte din suflet, şi atunci toate sunt mai uşoare şi mult mai plăcute- inclusiv educaţia.

Scopul nostru a fost acela de a emoţiona, de a transmite bucuria sărbătorii şi de a le arăta alor noştri , atât cât ne-a stat nouă în putinţă, că suntem merituoşi nu numai la şcoală ci şi pe scenă.

Profesor Barar Tincuţa

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5