Concert simfonic extraordinar cu Noua Orchestră Transilvană

De sărbătoarea Dragobetelui, un Sf. Valentin românesc, sâmbătă, 24 februarie, de la ora 19, melomanii bistriţeni, cu tot frigul de afară, şi-au îndreptat paşii spre Centrul Multicultural Sinagoga din Bistriţa spre a asculta un regal de muzică simfonică cu Noua Orchestră Transilvană.
Iar drumul de iarnă le-a fost răsplătit pe deplin, după cum spunea în cuvântul de salut managerul Societăţii de Concerte Bistriţa, dr. Gavril Ţărmure.
Concertul sinfonic extraordinar, organizat de Primăria Bistriţa, Centrul Cultural Municipal „G. Coşbuc” Bistriţa şi Societatea de Concerte Bistriţa, a fost susţinut, cu talent, sensibilitate, muzicalitate şi profesionalism de instrumentiştii de excepţie ai Noii Orchestre Transilvane, sub bagheta magică dirijorală a lui Petronius Negrescu.
La pian, pe scenă, a excelat Luca Toncian. Programul a cuprins: Concertul pentru pian nr. 1 opus 15 în re minor de Johannes Brahms şi Simfonia nr. 6 în Si minor, opus 74 Patetica de P. I. Ceaikovski.
Stagiunea muzicală 2018 a Societăţii de Concerte Bistriţa a debutat cu dreptul prin Concertul simfonic extraordinar la care am participat, precum şi cu cel anterior susţinut de către Lucian Ban (pian) – USA şi Alex Simu (clarinet) – Olanda.
Bistriţa muzicală urcă Everesturi artistice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5