Nevăzătorii în întrecerea jocului minţii

Concursul de şah – faza judeţeană

Filiala Judeţeană a ANR Bistriţa-Năsăud, condusă cu profesionalism şi cu multă competenţă de Iacob Pop – preşedintele filialei, a găzduit o frumoasă şi necesară activitate, înscrisă în calendarul ANR, mobilizatoare pentru nevăzători, constând în concursul de şah pentru nevăzători, faza judeţeană, la care au participat un număr însemnat de concurenţi nevăzători de pe tot teritoriul judeţului nostru.
În clubul filialei, special amenajat şi dotat cu şahuri specifice nevăzătorilor, tabla fiind găurită în fiecare pătrat, au jucat în sistemul fiecare cu fiecare, în perioada 30.05-2.06, iar în urma partidelor desfăşurate, arbitraţi şi supravegheaţi de către Veronica Cheţa, referentul cultural al filialei, s-au clasat pe primele trei locuri următorii nevăzători: locul I – Petre Odorhean, locul II – Gavril Simionca şi locul III – Aurel Coman, fiind şi vicepreşedintele filialei.
Pentru faza finală, pe ţară, care va avea loc la sfârşitul lunii august, la Filiala ANR Alba, vor participa ocupanţii locurilor I şi II din filiala BN, împreună cu Petre Predescu, care este calificat din oficiu, datorită faptului că a obţinut locul 11 la faza pe ţară în anul 2015 la acest concurs.
Câştigătorii fazei judeţene au fost premiaţi cu sume de bani, iar participanţii la concurs au primit fiecare câte un premiu de participare.
Merită subliniat faptul că la festivitatea de premiere a fost prezent primarul municipiului Bistriţa, ing. Ovidiu Creţu, care i-a felicitat pe câştigători şi a subliniat colaborarea deosebit de bună pe care o are Primăria Bistriţa cu Filiala ANR BN, inclusiv cu preşedintele acesteia, iacob Pop, care au realizat proiecte utile destinate nevăzătorilor.
Sponsorul deosebit al acestui eveniment a fost cunoscutul şi apreciatul Club „Lions” din Bistriţa, iar preşedintele acestui club, Ovidiu Cliţan, a adresat concurenţilor felicitări şi urări de sănătate şi succes, precizând că admiră activităţile pe care le desfăşoară filiala pentru nevăzători şi vor continua activitatea de susţinere şi sponsorizare pentru nevăzătorii din filială.
Au făcut pertinente aprecieri asupra desfăşurării concursului, felicitând câştigătorii şi concurenţii, ziaristul Ioan Lazăr şi jurnalistul Victor Ştir.
A urmat un plăcut şi necesar moment de socializare pentru nevăzători, la un pahar de suc şi o cafea.
O manifestare de o sensibilitate aparte pentru nevăzători, cu multiple valenţe în viaţa socială şi de suflet pentru suflet din partea conducerii Filialei ANR BN şi a preşedintelui Iacob Pop.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5