Condițiile USR pentru votul din Parlament

Cerem președintelui Iohannis și premierului desemnat Orban ca în procesul de formare a majorității necesare învestirii guvernului să includă și condițiile USR PLUS.

Altfel, USR nu va da votul de învestitură în Parlament. Toate condițiile noastre pot fi îndeplinite de Parlament într-o zi de muncă. Dacă există o majoritate, atunci aceste proiecte vor trece. Dacă nu există, atunci guvernul Orban va fi mereu prizonierul partidelor pesediste din Parlament.

Pachetul legislativ trebuie să vizeze următoarele modificări:

1. Adoptarea legii privind alegerea primarilor în două tururi - esențială pentru legitimitatea aleșilor locali și recuperarea democrației la nivel local.
2. Adoptarea inițiativei “Fără Penali în Funcții Publice” pentru care au semnat peste un milion de români.
3. Desființarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din închisori peste 20.000 de infractori, dintre care mulți au comis noi fapte de violență.
4. Consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru poziția de comisar european ce revine României.

De asemenea, pentru ca parlamentarii USR să-și dea votul guvernului de tranziție este nevoie ca din echipa guvernamentală să nu facă parte persoane fără pregătire, persoane cu probleme de integritate sau susținători ai USL-ului de tristă amintire. România are nevoie de reforme reale și profunde, nu doar de mimarea acestora și de schimbarea unor baroni locali cu alți baroni locali.

 

Deputat

prof. Cristina – Ionela IURIŞNIŢI

 

Comentarii

17/10/19 14:07
cititor

Pai, aceasta formatiune politica are idei foarte bune si sanatoase , ptr ca intr-adevar domnii din PSD au cam " sarit calul " din dorinta de a-l salva de la innec pe acest Dragnea ...
Este normal, omeneste si firesc sa acorzi " menajamente si omenie " celor care au ajuns la puscarie " din greseala "... pentru fapte minore ... si care dau dovada de " indreptare " ... dar nu toti cei care comit fapte cu violentza gen trafic de persoane si carne vie, droguri, arme... violuri, ultraje , crime etc. etc. etc . Pentru astia din urma, sa fie construita o "puscarie aparte " ... cu conditii unde sa-si blesteme zilele care le mai au... acolo , NU AMNISTIE SI GRATIERE !
BINE AR FI SA IASA " HASTAGUL " LA TOATE ALEGERILE CARE URMEAZA ! DOAMNE DA... SI DOAMNE AJUTA !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5