Consens politic pentru investiţiile de la Spitalul Judeţean

Investiţiile care se vor derula la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa au reuşit să obţină susţinerea tuturor forţelor politice din Consiliul Judeţean.

Astfel, toată pleiada de consilieri judeţeni a căzut de acord asupra cofinanţării proiectului de “Reabilitare termo-energetică a clădirii Spitalului Judeţean Bistriţa”. Suţinerea financiară a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru acest proiect este în cuantum de 396,892 mii lei şi reprezintă 10% din valoarea cheltuielilor din investiţia de bază, a organizării de şantier şi din capitolul „diverse şi neprevăzute”.

În aceeaşi ordine de idei, reprezentanţii PDL, PSD şi PNL au aprobat în unanimitate şi darea în folosinţă gratuită a imobilului Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa către Compania Naţională de Investiţii, tocmai pentru realizarea acestei investiţii.

Altfel, unitatea spitalicească beneficiază şi de de 3, 484 milioane lei, reprezentând subvenţii de la bigetul de statm, dintre care 2,126 milioane lei vor fi cheltuiţi pentru aparatură medicală şi echipamente de comunicaţii în urgentă în sănătate,iar diferenţa reparaţii capitale.

Au existat însă, pe parcursul dezbaterilor, şi o serie de „puncte fierbinţi”, de la componenţa Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă (lipsa membrilor Opoziţiei fiind interpretată drept o lipsă de transparenţă), până la firmele care sunt preferate în a executa lucrările.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5