USL BN cere Ministerului Sănătăţii decontarea datoriilor Spitalului Judeţean

Consilierul judeţean al PSD, Daniel Suciu, solicită Instituţiei Prefectului să se implice în soluţionarea datoriilor pe care le are Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. “Somăm Ministerul Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Casa de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud, care face decontările, să rezolve această problemă, pentru că Spitalul Judeţean este într-o situaţie foarte grea”, a declarat acesta, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a ţinut să menţioneze că aleşii judeţeni ai PSD şi PNL au fost acuzaţi pe nedrept că nu doresc preluarea Spitalului Judeţean de către CJ BN. “Am fost acuzaţi pe nedrept, pentru că este absolute necesar ca acest spital să fie preluat cu 0 lei datorie. Am atras atenţia atunci şi Instituţiei Prefectului, şi domnului prefect, şi Direcţiei de Sănătate Publică că nu putem prelua acest spital cu peste 20 de miliarde lei vechi datorii. (…) Vreau să vă anunţ că nici până în ziua de astăzi, lucru confirmat şi de către directorul economic al Consiliului Judeţean, aceste datorii nu sunt plătite în integralitate”, a adăugat Suciu.

El a pasat vina în zona Instituţiei Prefectului, punte de legătură între teritoriu şi Ministerul Sănătăţii. “Dorim foarte mult ca Spitalul Judeţean să fie o instituţie sanitară de elită, nu numai în Bistriţa-Năsăud, ne dorim ca bolnavii care ajung acolo să fie foarte bine trataţi, să aibă toate condiţiile necesare, dar lucrul acesta nu se poate întâmpla când instituţia cea mai importantă din acest judeţ - Instituţia Prefectului – ne-a dus cu zăhărelul. Ne-a spus clar prefectul că se va implica, dar nu a făcut-o. Nu ştiu dacă e de vină salariul foarte mic pe care îl încasează şi l-a demoralizat acest lucru pe Cristian Florian, dar Spitalul Judeţean şi soarta acestui spital e mult prea importantă ca să o tratăm ca un meci de ping-pong politic”, a argumentat social-democratul.

Declaraţiile au fost făcute în contextul prezentării poziţiei USL faţă de aprobarea susţinerii cofinanţării de către Consiliul Judeţean a proiectului „Reabilitare termo-energetică a clădirii Spitalului Judeţean Bistriţa”, în valoare 396, 892 mii lei. “Vom vota orice investiţie şi orice leu care se duce pentru ameliorarea situaţiei bolnavilor, dar cerem şi celor de la guvernare să facă un minim efort, măcar să-şi plătească datoriile”, a concluzinat Suciu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5