Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean va suferi transformări

Conducerea Instituţiei Prefectului vrea să transforme Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean în Serviciu Mobil pentru Urgenţe, Resuscitare şi Descarcerare (SMURD). Prefectul Cristian Florian a precizat că decizia a fost luată în urma discuţiilor avute cu inspectorul şef al ISU Bistriţa-Năsăud, Constantin Florea, şi cu directorul Spitalului Judeţean, doctorul Mircea Gelu Buta, care au subliniat urgentarea înfiinţării SMURD în judeţul nostru.

„Am avut în acest sens mai multe şedinţe de lucru, iar vineri, s-a trimis spre Ministerul Sănătăţii, o adresă, prin care am cerut aprobarea transformării Unităţii de primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean în SMURD. În perioada viitoare, doctorul Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, va ajunge la Bistriţa şi vom vedea atunci ce înseamnă cu adevărat această transformare”, ne-a declarat prefectul Cristian Florian.

Prefectul a mai spus că în următoarele zile, vor fi înmatriculate şi cele două ambulanţe SMURD, „un lucru încurajator pentru demersurile începute”.

În urmă cu doi ani de zile, şeful SMURD, doctorul Raed Arafat a fost oaspete în judeţul nostru şi a pledat încă de atunci pentru existenţa SMURD în judeţul nostru. Arafat a ţinut să accentueze că un lucru esenţial în conturarea SMURD este însăşi dorinţa autorităţilor în acest sens.

„Când este vorba despre SMURD ar trebui să existe colaborare inclusiv între partide, întrucât accidentul sau boala nu fac diferenţa între culorile politice”, declara Raed Arafat.

Potrivit prefectului Cristian Florian, „lucrurile au tergiversat nespus de mult”, de aceea este decis să aducă SMURD în judeţul nostru.

„O parte dintre paşii pe care trebuie să îi urmeze autorităţile care se implica într-un asemenea demers ( Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, primării, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Spitalul Judeţean) ar fi constituirea echipajelor de prim-ajutor, un rol important avându-l pompierii, recrutarea şi instruirea personalului medical de specialitate, achiziţionarea de maşini şi ambulante dotate cu aparatură necesară urgenţelor medicale”, a concluzionat prefectul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5