Consilierul municipal PD-L Alin Seserman susţine învăţământul în regim privat

În ultimul timp, în Bistriţa au început să apară şi să fie din ce mai căutate, grădiniţele în regim privat. Acest tip de educaţie este susţinut în proporţie de 100% de către asociaţiile nonprofit cu un asemenea profil, legea nepermiţând autorităţilor publice să aloce fonduri din bugetul de stat pentru cei care dezvoltă această activitate.

Învăţământul în regim privat a ajuns şi în atenţia consilierilor locali. Părerile sunt împărţite. Un susţinător al acestui tip de învăţământ este consilierul municipal PD-L Alin Seserman. Seserman consideră că susţinerea acestor activităţi ar trebui să preocupe autoritatea locală prin alocarea de spaţii la un preţ similar celorlalte ONG care funcţionează în municipiu, precum şi susţinerea acestora în baza Legii 350 privind regimul finanţărilor nerambursabile, din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

„Pentru autoritatea locală, apariţia şi dezvoltarea învăţământului particular este benefică, deoarece costurile ce ţin de infrastructura şcolară sunt susţinute integral de către Consiliul Local, iar în condiţiile în care o parte din copii îşi desfăşoară activitatea şcolară în unităţi particulare, autoritatea locală este degrevată de numeroase probleme, cum ar fi siguranţa elevilor, construirea, reabilitarea şi întreţinerea spaţiilor”, ne explică Alin Seserman.

Consilierul municipal PD-L intenţionează să supună dezbaterii în Consiliul Local, această intenţie de susţinere a asociaţiilor care prestează activitatea educaţională în regim privat. „În condiţiile în care ar exista o susţinere din partea comunităţii, aceste asociaţii vor putea afişa un preţ atractiv pentru şcolarizare” a concluzionat Seserman.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5