Consilieri locali PD-L reclamă proasta gestionare a oraşului de către primar

Trecuţi prin alegeri generale şi reinventaţi într-o nouă formulă, consilierii locali PD-L din municipiul Bistriţa vor să aplice legea în administraţia publică locală. Vor, de fapt, respectarea în detaliu a literei de lege, ,,lucru aproape imposibil în condiţiile actualei conduceri a Primăriei Bistriţa”, după spusele democrat-liberalilor.

Secretarul general al organizaţiei PD-L Bistriţa, Gheorghe Tuţă, unul din cei opt consilieri locali democrat- liberali, este de părere că actuala conducere a primăriei nu face decât să-şi urmărească propriile interese, şi are ca principală preocupare „dezinformarea constantă a opiniei publice cu privire la atitudinea noastră din cadrul Consiliului Local”.

„Suntem în al doilea an de mandat al primarului Ovidiu Creţu, iar Domnia Sa doreşte ca toate neîmplinirile şi promisiunile din campania electorală să fie trecute în contul altcuiva şi nu pe seama incompetenţei pe care o manifestă. Nu vom fi de acord, în continuare, cu deschiderea pietonalului, cu realizarea unui bloc cu zece etaje în parcarea de la Trezorerie, cu creşterea taxelor şi impozitelor locale, cu alocarea de bani pentru aşa-zisul proiect wonderland/ neverland fără baze legale şi cu alte proiecte pe care Ovidiu Creţu le inventează”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, consilierul local PD-L Gheorghe Tuţă.

Tuţă a atras atenţia asupra unei alte probleme pe care o gestionează eronat primăria din oraş, şi anume inventarierea domeniului public. Într-o şedinţă anterioară de Consiliu Local, consilieri locali PD-L au votat împotriva aprobării proiectul de hotărâre privind inventarierea domeniului public.

„Am respins inventarierea domeniului public, deoarece sunt trecute în patrimoniul public două obiective care nu există. Unul este Complexul Sportiv şi de Agrement de la Unirea şi Parcul Industrial de la Sărata, care de asemenea, nu există. Astfel, se încalcă flagrant legea”, a menţionat Gheorghe Tuţă.

Acesta a reclamat şi dezinteresul primăriei în obţinerea de finanţări europene. Secretarul general PD-L Bistriţa este contrariat şi de cifra enormă folosită pentru asfaltarea străzii Lucian Blaga, fiind nevoie de un milion de euro pentru reamenajarea acestei străzi, reclamând costurile ridicate ale studiilor de fezabilitate pentru lucrările de infrastructură.

La fel de contrariat de atitudinea primarului Ovidiu Creţu s-a arătat şi consilierul local PDL Alin Seserman, care i-a cerut edilului şef un raport anual de activitate.

„Aştept de la domnul primar să ne spună ce face anual cu 2.000 de miliarde de lei. Să ne spună măcar că a făcut cutare lucru…Nu am văzut nimic, nu am văzut un kilometru de stradă, o lucrare de apă-canal”, a spus Seserman.

Consilierii locali PD-L au declarat jurnaliştilor că au fost nevoiţi să facă aceste precizări pentru ca opinia publică să ştie că ei îşi vor respecta angajamentele luate în campania electorală, în ciuda atitudinii ostile din Consiliul Local.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5