Consilierii locali PDL vs primarul Ovidiu Creţu

Aleşii locali democrat-liberali, mai exact Gheorghe Tuţă şi Alin Seserman, au criticat dur, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute ieri, activitatea actualei administraţii locale din Bistriţa, referindu-se aici atât la primarul social-democrat Ovidiu Creţu, cât şi la Executivul Primăriei Bistriţa. La conferinţă au participat Gheorghe Tuţă, secretar general al PDL Bistriţa, Alin Seserman, consilier local PDL şi Alexandru Uiuiu, purtătorul de cuvânt al PDL Bistriţa.

„Primarul tratează cu superficialitate interpelările noastre”

Doi dintre cei opt consilieri locali PD-L au discutat ieri pe marginea activităţii organizaţiei municipale a PDL, şi au precizat că unul dintre rolurile organizaţiei este acela de a „monitoriza acţiunile Executivului şi de a reduce în atenţia primarului problemele care îi nemulţumesc pe cetăţeni”.

Cei doi aleşi locali democrat-liberali, Gheorghe Tuţă şi Alin Seserman, au susţinut că, în opinia lor, actualul şef al administraţiei publice locale din Bistriţa îşi „permite să îi dezinformeze, atât pe consilierii din PDL, cât şi pe cetăţeni”. În acest sens, ei s-au referit la modul în care se derulează şedinţele de CL, la starea precară a drumurilor din localitate, precum şi la modul cum decurg investiţiile în şcolile din municipiu. În plus, Gheorghe Tuţă a precizat:

„ Readuc în atenţia primarului, o veche problemă. Am vrea să aflăm o poziţie foarte clară legată de acţiunile dânsului (n.r.- primarul Ovidiu Creţu) şi a Primăriei, vizavi de reabilitarea Bisericii Evanghelice şi să ne dea o explicaţie, de ce s-au pierdut cele cinci milioane de euro”.

De asemenea, Gheorghe Tuţă a criticat şi faptul că, interpelările consilierilor PDL sunt „trate cu superficialitate”.

„Am făcut o interpelare vizavi de reparaţia unor străzi în cartierul Petre Ispirescu. Ni s-a promis că vor fi reparaţii în aceea zonă, dar acestea nu au început nici în momentul de faţă”, a menţionat Tuţă.

„Ne confundă cu angajaţii Primăriei”

În contextul conferinţei de presă de ieri, consilierul local PDL, Alin Seserman, a criticat modul cum actuala administraţie convoacă şedinţele extraordinare de Consiliul Local. Seserman făcea referire la şedinţa extraordinară de joi, 10 septembrie, care ulterior, a fost amânată pentru luni, 14 septembrie.

„Primarul ne confundă cu angajaţii Primăriei, altfel nu ne putem explica modul cum suntem convocaţi tot la zece zile (…) nu am înţeles deloc de ce trebuie să discutăm în regim de urgenţă despre reabilitarea termică a blocurilor” a subliniat Alin Seserman.

Seserman a făcut consideraţii şi vizavi de modul cum edilul şef, Ovidiu Creţu, gestionează problema măsurilor de securitate din şcoli. Astfel, pedelistul a spus că, primarul Creţu nu a prezentat încă o situaţie exactă a măsurilor de securitate întreprinse în unităţile de învăţământ din Bistriţa.

„PDL are responsabilitatea unui partid de opoziţie în CL”

Alexandru Uiuiu, în calitate de purtător de cuvânt al organizaţiei municipale PDL Bistriţa, a explicat oarecum „reacţiile” colegilor de partid, precizând că rolul unui partid de opoziţie este de a monitoriza, de a sancţiona, iar PDL are acest rol în Consiliul Local.

„PDL are responsabilitatea unui partid de opoziţie în Consiliul Local. Rolul consilierilor locali din PDL este acela de a monitoriza, de a sancţiona activitatea Executivului”, a afirmat Uiuiu.

Cât priveşte administraţia locală şi modul cum aceasta gestionează oraşul, Uiuiu a explicat, că, în viziunea sa, sunt câteva lucruri de „bun-simţ” care ar trebui soluţionate.

„O poveste de bun-simţ este pavilionul pentru fanfară din Parcul Municipal, o lucrare care trenează, mai bine nu începea (…) o altă poveste de bun-simţ e povestea gărduleţului care străjuieşte aleea pentru biciclişti din Parcul Municipal. Acele gărduleţe sunt periculoase şi nu se pun în spaţiul de joacă destinat copiilor. Nu are nici funcţie de creaţie, nici funcţie de descriere a proprietăţii”, a declarat Alexandru Uiuiu, purtătorul de cuvânt al PDL Bistriţa.

Pentru a nu fi acuzaţi că doar critică şi nu fac ceva în acest sens, consilierii locali PDL au spus că vor veni cu un proiect de hotărâre „revoluţionar” privind modernizarea străzilor neasfaltate, un proiect care va avea „valori susţinute din punct de vedere tehnic”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5