Consilierii locali şi primarul Ovidiu Creţu au jurat credinţă bistriţenilor

Validare ,,cu scântei" pentru consilierii PP-DD

*La şedinţa de constituire a Consiliului Local , doi consilieri aleşi de popor la Bistriţa au fost invalidaţi de partidul lui Dan Diaconescu.

Şedinţa de constituire a noului Consiliului Local Bistriţa, ca urmare a rezultatelor alegerilor locale din 10 iunie 2012 se anunţa ca una dintre cele mai ,,organizate” şi ,,controlate” adunări. Dar nu a fost aşa. A fost ca la OTV...

La început a fost tehnica sau votul electronic prin ridicare de mâini, dacă ar fi să ne luăm după spusele decanului de vârstă al noilor aleşi locali, fostul edil Vasile Moldovan (PDL). Din păcate, Vasile Moldovan, în postura de preşedinte de şedinţă, a tărăgănat enorm de mult bunul mers al lucrurilor, fiind depăşit şi de ceea ce înseamnă vot electronic.

Incidentele, gafele s-au ţinut lanţ. Chiar şi Gheorghe Tuţă, liderul de grup al consilierilor municipali PDL, părea că îşi pierde răbdare. Proba de foc a fost constituirea comisiei de validare şi votarea membrilor. Şi de aici a început totul…nu chiar, după o pauză de zece minute.

Ungur şi Oltean, invalidaţi

De departe, cireaşa de pe tort a constituit-o invalidarea de către Partidul Poprului –Dan Diaconescu a mandatelor de consilier locali pentru Lucian Ungur şi Dănuţ Oltean, aceştia fiind înlocuiţi de Florin Taloş şi Kiss Laszlo. A fost drama existenţială a lui Lucian Ungur. După ce a murmurat, îngăimat că nu a primit nicio informare din partea autorităţilor cu privire la invalidarea mandatului său, s-a ridicat, a dat mâna cu cei doi noi consilieri PP-DD, a schiţat un zâmbet şi dus a fost… A părăsit sala de şedinţe extrem de singur. Fără grimasa de haiduc bistriţean, fără grimasa de primar al bistriţenilor oropsiţi, fără grimasa de viceprimar blatist, care lansează perdele de fum…

Au jurat credinţă bistriţenilor

După ce lista consilierilor a fost validată, fiecareales local în parte a fost invitat de secretarul Floare Gaftone să depună jurământul, la final fiindu-le înmânat certificatul de atestare a calităţii de consilier local. Primarul (re)ales, Ovidiu Creţu, a depus la rândul său jurământul, mulţumindu-le foştilor consilieri pentru modul în care a colaborat cu aceştia, urându-le totodată noilor consilieri o activitate cât mai susţinută pentru binele locuitorilor oraşului.

Şedinţa a avut loc în prezenţa prefectului Ani Bob, a subprefectului Ovidiu Frenţ, a preşedintelui CJ Radu Moldovan, precum şi a mai multor invitaţi. În urma rezultatului final de la alegerile locale, USL şi-a adjudecat 10 consilieri (George Avram; Gelu Muthi; Constantin Rus; Andrei Rus; Camelia Tabără; Alexandru Bria; Ioan Peteleu; Andrei Kozuk; Sorin Hangan şi Iosif Molnar) ; PDL – 6 consilieri (Vasile Moldovan, Gheorghe Tuţă, Alin Seserman, Filip Moisil, Mihai Sărmăşan şi Narcisa Ilieş); PPD-DD- 2 consilieri (Florin Taloş şi Kiss Laszlo); UDMR- 1 consilier (Antal Attila); PER – 2 consilieri (Alexandru Toniuc şi Maxim Gagea).

Peteleu şi Avram, viceprimari

Ioan Peteleu (PNL) şi George Avram (PSD) au fost desemnaţi noii viceprimari ai municipiului Bistriţa, în urma votului secret exercitat de cei 21 de consilieri locali. Peteleu a obţinut 18 voturi din partea consilierilor, trei buletine de vot fiind declarate nule. Pentru cea de-a doua funcţie de viceprimar George Avram a obţinut 13 voturi, iar Vasile Moldovan a obţinut doar şapte voturi, unul fiind declarat nul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5