Consiliul Judeţean implicat în „siguranţa şi accesibilitatea în Europa”

În ultima perioadă, specialiştii din cadrul Consiliului Judeţean sunt angrenaţi într-un schimb de experienţă european continuu. În urma invitaţiei Serviciului pentru Politici Sociale şi Culturale, Oportunităţi Egale şi relaţii Internaţionale a Provinciei Forli-Cesena, Italia, o delegaţie din judeţul nostru a participat la o conferinţă europeană privind exemplele cu „cele mai bune practici” în siguranţa, accesibilitatea şi aplicarea normelor europene la clădirile şi locurile publice. Acţiunea a fost planificată în cadrul proiectului „Siguranţă şi Accesibilitate în Europa”, proiectul propunându-şi să compare cel mai înalt stadiu al siguranţei şi accesabilităţii în cele trei ţări participante: Italia, Germania şi România.

Prezenţa unor reprezentanţi din judeţul nostru la acest schimb de experienţă european a fost facilitată de partenerii germani din judeţul Kassel, regiune cu care Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud are semnat un Acord de Cooperare din anul 2005. În cadrul schimbului de experienţă au fost organizate vizite locale, programul încheindu-se cu o conferinţă plenară, în cadrul căreia fiecare din cele trei grupuri (italian, german şi român) au făcut câte o prezentare pe tema „Siguranţa şi Accesibilitatea în Europa”.

„Prin acest proiect am reuşit crearea unei reţele a specialiştilor ce lucrează în domeniul siguranţei şi accesibilităţii, care vor continua schimbul de bune practici, experienţă şi recomandări. Acest lucru a fost consfinţit prin semnarea unei Declaraţii de Intenţie între participanţi”, se arată în comunicatul de presă emis de CJ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5