Consiliul Judeţean nu va majora taxele locale şi speciale în 2015

Consiliul Judeţean a publicat pe site-ul instituţiei proiectul de hotărâre privind taxele locale, taxele speciale şi tarifele percepute de administraţia judeţeană şi instituţiile subordonate acesteia, pentru anul 2015. Potrivit documentaţiei, staff-ul Consiliului Judeţean propune menţinerea nivelului taxelor locale, la nivelul anului 2014 pentru anul 2015, deoarece valorile acestora se încadrează în limitele prevăzute în HG 1309/2012. De asemenea, iniţiatorul proiectului – preşedintele Emil Radu Moldovan – propune şi menţinerea nivelului taxelor speciale şi a tarifelor percepute de către Consiliul Judeţean pentru eliberarea licenţelor de traseu, în vederea efectuării serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate speciale.

În ceea ce priveşte taxele şi tarifele percepute de instituţiile subordonate pentru anul 2015, acestea au fost transmise de către aceştia, şi anume, Camera Agricolă Judeţeană şi Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud. În ceea ce priveşte Camera Agricolă, tarifele pentru anul 2015 sunt identice cu anul în curs, astfel că serviciile de consultanţă pentru proiecte europene sunt de 2% din valoarea proiectului, cursurile de pregătire profesională costă 400 lei/cursant, iar completarea cererilor de plată pentru obţinerea subvenţiei APIA costă 5 lei/parcelă.

În schimb, Complexul Muzeal Judeţean a dublat preţul biletelor de intrare la muzeele şi casele memoriale din judeţ la 2 lei pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari şi 4 lei pentru adulţi. Taxa pentru fotografiere în incinta şi la expoziţiile muzeului este de 50 lei, iar pentru filmare este de 100 lei.

Proiectul poate fi consultat pe site-ul www.portalbn.ro, la secţiunea Proiecte hotărâri – transparenţă decizională, fiind aşteptate propuneri şi sugestii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5