Taxele locale percepute de Consiliul Judeţean nu se majorează în 2016

Administraţia judeţeană a postat pe site-ul portalbn.ro, la Secţiunea transparenţă decizională, proiectul privind stabilirea taxelor locale pentru anul 2016. Persoanele fizice şi juridice din judeţ pot transmite, în scris, propuneri, sugestii, opinii, cu valoare de recomandare privind respectivul proiect până în data de 30 octombrie, atât la sediul Consiliului Judeţean, cât şi pe adresa de e-mail [email protected].

         În fapt, taxele locale percepute de către Consiliul Judeţean, dar şi de către Complexul Muzeal Judeţean rămân nemodificate, la nivelul anului 2015. Este vorba despre taxe locale pentru eliberarea certificatelor de urbanism, avizelor şi a autorizaţiilor de construire/desfiinţare, care se achită de către persoanele interesate la Compartimentul de specialitate al Consiliului Judeţean. Pentru certificatele şi autorizaţiile eliberate de către preşedintele CJ, cu avizul primarilor comunelor, taxele datorate constituie venit în pondere de 50% la bugetul unităţii teritorial-administrative şi 50% la bugetul judeţean.

         În ceea ce priveşte taxele percepute de Complexul Muzeal Judeţean, biletul de intrare la muzeu şi case memoriale rămâne la 2 lei pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari şi 4 lei pentru adulţi. Taxa pentru fotografiere, incintă şi expoziţii  este de 50 lei, iar cea de filmare – 100 lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5