Guvernul a comasat şi redus unele taxe şi tarife percepute de Registrul Comerţului

Taxele pentru operaţiunile de înregistrare a firmelor efectuate de oficiile Registrului Comerţului au fost comasate de Guvern, concomitent cu reducerea tarifelor percepute pentru anumite operaţiuni, precum eliberarea fişei investiţiei străine sau a datelor privind situaţiile financiare anuale, anunţă Mediafax.

Astfel, pentru înregistrarea la Registrul Comerţului va fi percepută aceeaşi taxă de 120 de lei, iar pentru obţinerea codului de înregistrare tariful va fi plătită o taxă de 10 lei pe document. Pentru informaţiile de identificare a unei firme, respectiv denumirea, forma juridică, codul unic de înregistrare, numărul de ordine în registrul comerţului, sediul social, solicitanţii trebuie să plătească o taxă de 3 lei, conform unei hotărâri de guvern.

Actul normativ stabileşte totodată reducerea tarifelor percepute pentru unele operaţiuni, respectiv pentru eliberarea fişei sintetice a investiţiei străine, de la 30 lei la 20 lei, sau a informaţiilor privind situaţiile financiare anuale, de la 3 lei + 0,85 lei/indicator la 0,85 lei pe informaţie extrasă.

Eliberarea de certificate în copii după documente depuse la registrul comerţului va fi taxată cu 4+0,2 lei/pagină certificată. Pentru eliberarea de documente în termen de 48 ore va fi plătit un tarif suplimentar de 50%, iar pentru rezolvarea solicitării în termen de cinci zile va fi achitată o taxă suplimentară de 30%.

Tarifele vor fi reduse şi în funcţie de numărul firmelor despre care se solicită informaţii, respectiv cu 10% (între 101-500 firme), cu 20% (între 501 şi 1.000 firme), cu 30% (între 1.001 şi 10.000 firme) şi cu 50% (pentru peste 10.000 firme).

„Pentru informarea opiniei publice, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului eliberează cu titlu gratuit ziariştilor şi reprezentanţilor mijloacelor de informare în masă informaţii statistice din registrul comerţului, care nu pot fi reutilizate în scop comerciale", se arată în hotărâre.

Guvernul a anunţat, în luna iunie, că a decis desfiinţarea, reducerea sau comasarea a 189 de taxe şi tarife dintr-un total de 491. Dintre acestea, un număr de 42 taxe au fost eliminate, iar celelalte au fost reduse sau comasate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5