Tarife mai mici la serviciile prestate de Registrul Comerţului

Bistriţenii vor plăti ceva mai puţin pentru serviciile prestate de Oficiul Registrului Comerţului, potrivit noului ordin 231/2010 al Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, publicat în Monitorul Oficial pe 28 ianuarie.

Potrivit ordinului, redactarea actului constitutiv iniţial sau în formă actualizată al persoanelor juridice supuse obligaţiei de înregistrare în registrul comerţului, redactarea statutului pentru societăţile comerciale cu răspundere limitată cu asociat unic iniţial ori în forma actualizată, a acordului de constituire a întreprinderilor familiale, ce include procura specială pentru reprezentantul întreprinderii familiale va fi de 162 lei pe act, în loc de 180 de lei cât era până la apariţia actului normativ.

De asemenea, preţul pentru redactarea actului modificator, a actului adiţional ori, după caz, a hotărârii adunării generale a membrilor sau asociaţilor ori acţionarilor, înfiinţarea sau desfiinţarea de puncte de lucru ori alte sedii secundare, dizolvarea ori lichidarea, declaraţia persoanelor fizice autorizate sau titulare ale întreprinderilor individuale privitoare la constituirea patrimoniului de afectaţiune, va fi cu 5,5 lei mai mic, de la 55 de lei, la 49,5 de lei pe oră, la care se adaugă un element suplimentar de 10 la sută.

Totodată, tehnoredactarea cererii de înregistrare, redactarea declaraţiei pe propria răspundere a fondatorilor, administratorilor, împuterniciţilor, sucursalelor şi a cenzorilor că îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege, obţinerea autentificării actului constitutiv sau actului modificator nu va mai fi de 3 lei, ci de 2,7 lei pe pagină/siglă/expertiză/document. Acest tarif însă, nu cuprinde onorariul evaluatorului/notarului, taxa de timbru judiciar sau taxele legale ale emitentului.

Prin noul ordin este modificat şi tariful pentru darea de dată certă pentru actele redactate de serviciile de asistenţă, extragerea din bazele de date de acte normative şi listarea pentru eliberare, la cerere, acesta urmând a fi de 10,8 lei pe act, faţa de 12 lei. Toate tarifele au inclusă şi taxa pe valoarea adăugată.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5