Consiliul Judeţean nu va majora taxele locale şi cele speciale în 2014

Consiliul Judeţean a publicat pe site-ul instituţiei proiectele de hotărâre privind stabilirea nivelului taxelor locale şi a taxelor speciale pentru anul 2014. Administraţia judeţeană propune “menținerea nivelului taxelor locale din anul 2013 și pentru anul 2014, deoarece valorile taxelor se încadrează în limitele prevăzute în Hotărârea Guvernului nr.1309/2012”, având în vedere situația economico-socială.

Şi taxele speciale sunt propuse la acelaşi nivel ca cele din anul 2013, „deoarece rata inflaţiei este sub 5%, respectiv de 1,88 %, conform adresei nr. 8310 din 13.11.2013 a Institutului Naţional de Statistică – Direcţia Judeţeană de Statistică Bistriţa-Năsăud”.

         În categoria taxelor locale sunt incluse taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi a  autorizaţiilor (pentru eliberarea certificatului de urbanism, pentru eliberarea autorizaţiei de foraje sau excavări, eliberarea autorizaţiei necesare pentru lucrările de organizare de şantier, eliberarea  autorizaţiei de construire pentru chioşcuri, tonete, cabine, spaţii de expunere etc.) şi cele pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate.

         De asemenea, rămân neschimbate taxele de intrare la muzeele şi casele memoriale din judeţ, adică 1 leu/bilet pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari şi 2 lei/bilet pentru adulţi.   Taxa pentru fotografiere în incinta şi la expoziţiile muzeului este în valoare de 50 lei, iar pentru filmare este de 100 lei.

Taxele speciale sunt cele pentru eliberarea acordurilor prealabile şi a autorizaţiilor privind amplasarea şi execuţia unor obiective în zona drumurilor judeţene; de folosinţă a unor obiective amplasate pe terenurile aparţinând drumurilor publice; privind activităţile desfăşurate de către aparatul propriu al Consiliului Judeţean (multiplicare acte) şi cele privind activităţile de transport  public judeţean.

         Proiectele pot fi pe site-ul www.portalbn.ro la secţiunea Proiecte hotărâri – transparenţă decizională, iar propuneri şi sugestii pot fi transmise până în 10 ianuarie 2014.

        

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5