Consiliul Judeţean supune aprobării studii de fezabilitate pentru trei investiţii în infrastructura rutieră

Executivul Consiliului Judeţean promovează, în şedinţa ordinară de miercuri, trei studii de fezabilitate pentru tot atâtea obiective de investiţii în infrastructura rutieră, care vizează localităţile Negrileşti, Ilva Mică şi Beclean – Figa.
În fapt, este vorba despre aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea DJ 170, km 13+130 – 14+470, în localitatea Negrileşti. Valoarea totală a acestei investiţii este de 2,118 milioane lei (TVA inclus), care se va derula pe o perioadă de 12 luni. Sectorul de drum propus pentru modernizare traversează satul Negrileşti până la ieşirea spre Breaza, în prezent drumul prezentând „numeroase degradări şi văluiri ceea ce îngreunează circulaţia”, se arată în S.F.-ul elaborat de SC Drum proiect SRL Bistriţa.

Un alt obiectiv îl reprezintă podul de pe DJ 172C, km 17+235, din localitatea Ilva Mică (unde traversează râul Ilva spre Leşu), valoarea investiţiei fiind de 936.860 lei. În fapt, este vorba despre consolidarea podului din beton armat, construit în anul 1976. În urma lucrărilor lăţimea carosabilului va ajunge de la 6 m la 7,80 m, urmând să fie amenajate şi trotuare. Nu în ultimul rând, aleşilor judeţeni le va fi supus aprobării documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a indicatorilor tehnico-economici pentru DJ 172, km 3 + 080 – 5 + 870, între Beclean şi Figa. Valoarea totală a investiţiei este de 6,927 milioane lei, eşalonată pe doi ani. În prezent, drumul prezintă multe degradări, şanţurile de scurgere sunt colmatate sau inexistente, la podeţele existente lipsesc parapeţii. Toate acestea impun lucrări de modernizare a drumului care asigură accesul atât la proprietăţile şi terenurile agricole, dar mai ales la zona turistică reprezentată de Băile Figa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5