Consiliul Judeţean va amenaja o parcare supraetajată pe str. Bistricioarei!

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va dezbate, în şedinţa ordinară de miercuri, un proiect de hotărâre privind înaintarea unei cereri de trecere a unor imobile din domeniul public al municipiului Bistriţa în domeniul public al judeţului Bistriţa-Năsăud, pentru realizarea unei parcări supraterane (supraetajate) pe str. Bistricioarei. Terenurile preluate vor fi declarate ca fiind de interes public judeţean. Este vorba despre cinci terenuri, în suprafaţă de peste 6.000 metri pătraţi, care în prezent sunt în categoria de folosinţă drept căi de acces de pe str. Bistricioarei, respectiv de pe str. 1 Decembrie, teren arabil neîmprejmuit şi curte/construcţii.

          „Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud intenţionează să dezvolte obiectivul de investiţii „Imobil cu destinaţia parcare str. Bistricioarei” în scopul decongestionării traficului în zona centrală a municipiului Bistriţa şi asigurării numărului necesar de locuri de parcare pentru beneficiarii instituţiilor publice concentrate în clădirea Palatului Administrativ din Piaţa Petru Rareş şi din vecinătatea acesteia, precum Centrul Judeţean pentru Cultură şi Complexul Muzeal. În plus, avându-se în vedere numărul semnificativ de instituţii publice, sedii de firme, bănci, hoteluri restaurante, magazine alimentare şi nealimentare, riverani ce activează constat în zona centrală a municipiului, se conturează o perspectivă îngrijorătoare privind asigurarea şi managementul locurilor de parcare”, se arată în referatul proiectului.

          Strada Bistricioarei reprezintă un sector din drumul judeţean 173, proprietate publică a judeţului Bistriţa-Năsăud, astfel că se justifică declararea terenurilor aferente executării obiectivului de investiţii ca fiind de interes public judeţean, mai ales că, potrivit legii, „locurile de parcare fac parte integrantă dintr-un drum”.

          Suprafaţa totală necesară pentru amenajarea parcării este de 7593 mp, din care suprafaţa de 6161 este proprietatea municipiului Bistriţa, 276 mp este proprietatea judeţului Bistriţa-Năsăud, iar 1156 m ar putea fi cumpăraţi de la Octavian Harşian.

 

Comentarii

27/08/19 14:42
Vizitator

Despre amenajarea unei parcari supraetajate in locul centralei termice situate pe str. Bistricioarei, in spatele Hotelului Bistrita, menita sa serveasca zona Centrului Civic din jurul Prefecturii, se vorbeste de foarte multa vreme, fără să se întâmple nimic concret .
Ba mai mult, prin demolarea centralei termice se intentiona sa se deschida o artera de circulatie cu intrare din str. Bistricioarei prin spatele BCR si iesire pe langa Camera de Comert si Industrie, in str. Petre Ispirescu, in lungul careia sa fie amenajate chiar mai multe parcari care sa deserveasca institutiile adiacente, precum BCR, Centrul Judetean de Cultura, Muzeul judetean, Camera de Comert si Industrie,etc. Poate acum în al XII-lea ceas, să fie cu folos.
Vezi si: https://timponline.ro/putut-primaria-bistrita-face-consiliul-judetean-pa...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5