Primarul Ioan Turc: Îi invit pe bistrițeni să parcheze gratuit pe str. Bistricioarei

Primarul Ioan Turc îi invită pe bistrițeni și nu numai să folosească, în mod gratuit, parcarea de pe str. Bistricioarei. "Terenul pe care l-am amenajat pe strada Bistricioarei a revenit în proprietatea Primăriei, după ce fosta administrație PSD l-a transmis Consiliului Județean. Acolo urma să fie edificată o parcare, nu a fost edificată niciun fel de parcare. Am solicitat terenul înapoi la primărie, pentru ca primăria să se ocupe de edificarea unei parcări. Până una alta, am demolat punctul termic. Ce a rămas acolo e punctul TRAFO, pentru cei care se întreabă de ce nu a dispărut toată clădirea. Facem amenajări în așa fel încât punctul TRAFO să arate cât de cât decent. Am pus blocaj de piatră, l-am cilindrat, avem o suprafață foarte generoasă, pe care se poate parca gratuit. Încap foarte multe mașini în respectivul loc de parcare. Îi încurajez pe bistrițeni ca și de Zilele Bistriței să parcheze pe terenul proprietatea municipalității de pe strada Bistricioarei", a declarat primarul Ioan Turc, în cadrul conferinței de presă.
Primarul Turc a menționat că pentru parcarea din incinta Bisericii Romano-Catolică, de pe str. Lupeni, documentația este în pregătire. "Vom proceda la fel cum am procedat și pe str. Bistricioarei, urmează o întâlnire cu părintele paroh Gered Peter, cu cei care părintele se consultă din conducerea administrativă a bisericii. Am toată încrederea că și acolo vom putea să facem exact ce am făcut pe strada Bistricioarei", a explicat Turc.
De asemenea, primarul Bistriței a oferit explicații și despre situația parcării de la Finanțe/Camera de Comerț și INdustri Bistrița-Năsăud. "Am făcut toate demersurile pentru preluarea acelui teren. Acolo sunt 2 numere topografice, unul aparține sau aparținea de Camera de Comerț, care și-a făcut treaba și unul aparține de ANAF/Ministerul de Finanțe. Oricum, Ministerul de Finanțe este administratorul terenurilor statului. Proiectul de hotărâre este la Guvern și eu sper că se va învrednici și Guvernul să parcurgă procedura pentru că puteam și acum, când am reparat strada Petre Ispirescu, să fi rezolvat problema în fața Camerei de Comerț. (...)Voi depune în continuare diligențe pentru ca Secretarul general al guvernului, Guvernul până la urmă, să parcurgă procedurile", a spus Ioan Turc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5