Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud cere teren Primăriei Bistriţa pentru o parcare supraetajată, de 500 de locuri, pe str. Bistricioarei!

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud intenţionează să dezvolte un obiectiv de investiţii privind edificarea unei parcări publice, adiacentă străzii Bistricioarei, în scopul decongestionării traficului în zona centrală a municipiului Bistriţa şi a asigurării numărului necesar de parcare pentru beneficiarii instituţiilor publice concentrate în clădirea Palatului Administrativ din Piaţa Petru Rareş şi în vecinătatea acestuia, precum Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud.

          În acest sens, administraţia judeţeană a transmis Primăriei Bistriţa o solicitare pentru identificarea parcelelor de teren disponibile în zonă şi regimul juridic şi tehnic al  acestora, în vederea elaborării documentaţiei tehnico-economice. Ulterior se vor intreprinde demersurile necesare pentru trecerea în proprietarea judeţului Bistriţa-Năsăud a terenurilor disponibilizate pentru realizarea acestei parcări.      

         Viceprimarul Bistriţei, Cristian Niculae, a menţionat că este firesc ca administraţia judeţeană să realizeze investiţii în oraş, pentru că aproximativ 40% din populaţia judeţului trăieşte în municipiu. Se pare că este vorba despre o parcare supraeetajată, de circa 500 locuri, cu finanţare guvernamentală.

          Consiliul Local Bistriţa, reunit în şedinţă extraordinară, a aprobat  un proiect de hotărâre prin care se atestă apartenenţa la domeniul public al municipiului Bistriţa a imobilelor-teren situate în intravilanul municipiului Bistriţa, strada Bistricioarei și Bulevardul General Grigore Bălan nr.17,   având elementele de identificare conform  documentaţiilor  tehnice  întocmite de către Șugar Vasile - Florin  - persoană fizică autorizată de ANCPI să execute lucrări de cadastru, geodezie și cartografie, din cadrul Serviciului Cadastru și Revendicări Imobiliare al Primăriei municipiului Bistrița.

          De asemenea, proiectul a viazt dezlipirea și ieșirea din indiviziune a imobilului-teren în suprafață de 1.240 mp situat în intravilanul municipiului Bistrița, Bulevardul General Grigore Bălan nr.17, unde proprietari sunt Municipiul Bistrița asupra cotei de 422/1240 părți teren, Statul Român asupra cotei de 469/1240 părți din teren, iar diferenţa este a unor proprietari particulari.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5