Azi, încep lucrările de cadastru general în Bistriţa

Bistriţenii, proprietari de apartament, casă sau teren vor trebui să ofere date operatorilor de cadastru

Până în data de 31 iunie, lucrarea se va executa în zona delimitată de Valea Bistriţei, str. Libertăţii, continuând cu zona delimitată de Calea Clujului, Drumul Cetăţii, str. Tărpiului, str. Gării – str. Alexandru Odobescu, ne informează reprezentanţii Primăriei Bistriţa pe site-ul instituţiei.

Municipiul Bistriţa este primul din ţară care va avea finalizat, până la sfârşitul anului 2012, cadastrul general al localităţii, în cadrul acestui proiect fiecare proprietar urmând să primească gratuit înscrieri şi extrase de carte funciară.

Lucrarea de cadastru general este efectuată de S.C. Blom România S.R.L. din Târgovişte.

,,Cu această ocazie vor fi vizitate imobilele situate în Bistriţa, perimetrul mai sus menţionat, de către reprezentanţii S.C. Blom România S.R.L. şi un reprezentant al primăriei, care vor solicita documente, respectiv acte de identitate şi acte de proprietate sau posesie asupra imobilului.

Precizăm că toţi reprezentanţii S.C. Blom România S.R.L. deţin delegaţii emise de Primarul municipiului Bistriţa. De asemenea, cetăţenii vor fi convocaţi în scris în teren, la imobilul proprietate, pentru întocmirea Fişei de interviu şi stabilirea limitelor de proprietate”, se precizează pe site-ul instituţiei www.primariabistrita.ro.

După finalizarea lucrării pe sectoarele cadastrale definite, lucrarea va fi afişată în locuri accesibile pentru ca persoanele interesate să ia la cunoştinţă, având şi posibilitatea depunerii contestaţiei în cazul în care nu sunt mulţumite.

,,Pentru realizarea cu succes a lucrării de cadastru general, rugăm cetăţenii să permită reprezentanţilor firmei executante accesul în incintă şi să prezinte documentele solicitate”, mai spun reprezentanţii administraţiei locale.

Primăria Bistriţa a înmânat deja primele înscrieri şi extrase de carte funciară către 22 de cetăţeni din localitatea componentă Sigmir, unde lucrările de cadastru au fost deja finalizate.

În anul 2004, municipiul Bistriţa a contractat o lucrare GIS pentru intravilanul localităţii, însă, după cinci ani, societatea care câştigase licitaţia a cerut rezilierea contractului, finalizând doar 571 de hectare din totalul de 2.560.

În 2009, Primăria Bistriţa a organizat o nouă licitaţie pentru lucrarea GIS. În acelaşi an municipalitatea a decis să realizeze şi un cadastru general al municipiului, incluzând terenurile din extravilan, suprafaţa totală fiind de 14.547 de hectare. Ambele lucrări cadastrale au ca termen de finalizare sfârşitul anului 2012.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5