Nouă străzi vor fi finalizate în acest an, pe alte şase începe asfaltarea. Pasaj pietonal pe Independenţei şi parcare etajată pe Bistricioarei

Primarul Ovidiu Creţu a anunţat obiectivele majore de investiţii pentru anul 2017 din bugetul propriu, acestea fiind structurate în nu mai puţin de 22 “capitole”, care fac referire la toate domeniile de activitate, dar şi la localităţile componente, de la infrastructură rutieră, reabilitare termică, sănătate, locuinţe sociale şi de necesitate, cadastru general sau împăduriri.

În cadrul unei conferinţe de presă, acesta a prezentat lista străzilor care vor fi amenajate în zonele noi de locuinţe. Potrivit acestuia, pentru  9 străzi care au fost contractate în 2016, execuţia se va finaliza în acest an. Este vorba despre străzile Falezei, Drumul Dumitrei Vechi, Tudor Jarda, Valea Sigmirului, Huniazilor, Grigore Pletosul, Bastionului, Bujorului, Cocorului.

“Sunt în diferite faze, unele aproape de finalizare, dar cele nouă străzi vor fi finalizate în acest an. Apoi sunt şase străzi care sunt contractate în 2017 şi vor fi finalizate în acest an sau în 2018. Este vorba de strada Armoniei, Remus Cristian Bucur, Simfoniei, Răsăritului, Grigore Moisil şi Poieni. Alte 8 străzi propuse în 2017 pentru contractare cu începere execuţie în 2018 – străzile Dinu Lipatti, Gheorghe Dima, Valea Căstăilor, Vasile Lucaciu, Orizontului, Pajiştei, acces între Arţarilor şi Colibiţei şi străzi şi alei în zona locuinţelor sociale din Subcetate. Vom continua acest sistem de lucru cu proiectare contractare şi execuţie, avem prevăzute 13 străzi pentru proiectare în 2017”, a declarat Ovidiu Creţu.

         Tot la capitolul “transporturi”, din bugetul local sunt prevăzute fonduri pentru proiectarea şi începerea execuţiei canalizării pluviale pe str. Mihai Viteazul şi str. Colinei, sensul giratoriu de la intersecţia str. Tărpiului cu Drumul Cetăţii, o pasarelă pietonală între Parc şi Pădurea Codrişor.

“Vom realiza şi un pasaj suprateran pe Bulevardul Independenţei, în zona Iosif  Vulcan, este primul astfel de pasaj care se realizează în municipiul Bistriţa. B-dul Independenţei este artera din interior cea mai populară, trebuie să asigurăm fluenţa circulaţiei şi acolo şi soluţia este să separăm complet pietonii de autovehicule”, a mai punctat edilul Bistriţei.

Per total, la acest capitol, este laocată sume de 17,878 milioane lei. În context, primarul Creţu s-a referit şi la problema parcărilor. Proiectul de pe strada Lupeni, în sensul amenajării unei parcări supraetajate nu a fost abandonat, chioar dacă există multe restricţii din partea Ministerului Culturii. „Cea mai importantă parcare etajată de care Bistriţa are nevoie este o parcare în spatele BCR (n.n – str. Bistricioarei) despre care am discutat şi în anii trecuţi. În problema preţului terenului de acolo, teren care a fost câştigat în instanţă, eu spun că avem toate şansele să cumpărăm acel teren. Avem alocaţi şi pentru asta bani şi să începem proiectarea, iar anul viitor execuţia. Va fi o parcare mare, zic eu, cu 4 niveluri, în care să încapă 400 de maşini, astfel încît să eliberăm toată zona de la Prefectură, Finanţe, Inspectoratul Şcolar”, a explicat primarul municipiului Bistriţa. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5