Vezi ce străzi vor fi asfaltate, în 2016, în Bistriţa!

Primarul Ovidiu Creţu a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, care sunt obiectivele majore de investiţii din 2016. Lista cuprinde nu mai puţin de 20 capitole, inclusiv pe localităţile componente.

“Încep cu amenajarea de străzi în zonele noi de locuinţe ale municipiului, străzi care nu sunt asfaltate la opra actual. În anul 2016 avem deja contractele pentru modernizarea şi asfaltarea a 11 străzi, care se adaugă celor 26 străzi care au fost asfaltate în perioada mandatelor mele de primar. Sunt străzi contractate în anul 2015, şi vom trece în această primăvară la execuţie. Cele 11 străzi sunt Podul Berăriei, Faleză, Cocorului, str. Valea Sigmirului, str. Tudor Jarda, str. Huniazilor, str. Bastionului, str. Drumul Dumitrei Vechi, str. Grigore Pletosu, Str. Busuiocului, -  legătura cu str. Bujorului, şi consolidare DJ 172 B, la Slătiniţa”, a precizat primarul municipiului, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, administraţia municipală a prevăzut pentru acest an şi contractarea execuţie a lucrărilor de asflatare pentru alte 11 străzi. Este vorba despre str. Grigore Moisil, str. Labirintului, str. Remus Cristian Bucur, str. Valea Ghinzii, str. Pajiştei, str. Armoniei, str. Simfoniei, str. Răsăritului, secundară 7 Sigmir, secundară Ghinda (spre Biserică) şi continuarea drumului de la Slătiniţa.

“Pregătim anul 2018, prin proiecte de amenajare şi modernizare străzi, este vorba despre 17 străzi. Datorită faptului că procedurile sunt foarte lungi, nu putem în acelaşi an să proiectăm, să contractăm şi să executăm. În general, mergem pe 3 ani, pentru că contractarea în sine este o procedură de durată, apoi vine proiectarea, aprobarea în CL a studiului de fezabilitate, şi în baza lui contractăm mai departe sau comandăm proiect. După ce avem proiectul făcut şi ieşim la licitaţie, este déjà anul următor, din bugetul anului următor, intrăm în contractare, iar finalizarea contractărilor pentru execuţie, cu contestaţii se termină în lunile septembrie-noiembrie. Noi contractăm cuun an înainte şi predăm amplasamentele în primăvară”, a explicat Ovidiu Creţu.

Nu în ultimul rând, realizarea canalizării pluviale în zona Mihai Eminescu  - proiectare şi execuţie - va fi bugetată în acest an. 

Comentarii

12/02/16 19:28
Ioan

Va intreb care au fost motivele pentru care ati asfaltat si realizat canalizarea si iluminatul public pe strada Căprioarei unde sunt doar câteva locuințe și nu asfaltați alte străzi unde sunt foarte multe locuinte și construite cu mult timp in urmă. Interesant că strada Căprioarei este pe Valea Rusului exact lângă unul dintre edilii orasului.

20/03/16 14:06
Flaviu

Nu degeaba au ajuns edili! Doi la mână, au suferit mult în copilăria lor, când nu aveau asfalt în zonele de unde provin.Apoi ce ar zice lumea dacă ar locui pe o uliță.

16/05/16 10:36
POP ADRIANA

Locuiesc pe strada Drumul Dumitrei Vechi din Bistrita, strada propusa spre asfaltare in 2016, conform declaratiilor date in ziarul dvs. de catre d-nul primar Ovidiu Cretu.Este deja jumatatea lunii mai si nu am vazut nici o miscare..sa fie o alta promisiune numai pe hartie??

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]