Viceprimarul Cristian Niculae: Anul viitor, vom asfalta alte 50 de străzi din bordură în bordură şi alte 11 străzi de pământ, inclusiv strada Tărpiului

Viceprimarul municipiului Bistriţa, Cristian Niculae, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că au fost finalizate lucrările de asfaltare a celor 47 de străzi, proiect derulat prin Direcţia de Servicii Publice. În cifre, proiectul însumează 17,5 kilometri (o suprafaţă de peste 122.000 mp), cu o valoare de 6,4 milioane lei (cu TVA), adică aproximativ 1,3 milioane euro. Viceprimarul Niculae a declarat că aceste străzi au fost selectate în funcţie de gradul de uzură al carosabilului, dar şi de condiţia ca acestea să nu fie incluse în proiecte de investiţii cu finanţare europeană, precum Linia Verde, Pistele pentru ciclişti şi Reconfigurarea axei de transport pe traseul strada Gării – Bulevardul Decebal – strada Andrei Mureşanu – strada Năsăudului.

„Au fost lucrări de reparaţii curente, doar cu înlocuirea stratului de uzură, ceea ce ne-a permis să lucrăm repede şi eficient, fără a deranja traficul rutier. Toate străzile care au fost asfaltate beneficiază de un termen de garanţie de doi ani de zile din partea constructorului. A fost un proiect ambiţios, mulţi nu credeau că e realizabil. Nu credeau că într-o vară se poate realiza un asemenea proiect. Am gestionat bine calendarul de lucrări, chiar dacă în lunile mai şi iunie a plouat foarte mult. Cu această ocazie, ţin să felicit companiile care au executat aceste lucrări – ARL Cluj-Napoca şi Îndemînarea Bistriţa, dar şi pe colegii mei de la Direcţia de Servicii Publice, pentru modul cum s-au mobilizat. În prezent se lucrează la ridicarea gurilor de canal la nivelul carosabilului”, a precizat viceprimarul Cristian Niculae. Acesta a anunţat că nu mai puţin de 50 de străzi sunt incluse anul viitor în programul de asfaltare „din bordură în bordură”.

„Dacă până în primăvară nu semnăm contractul de finanţarer pentru proiectul european de Reconfigurare a axei de transport pe axa Gării – Decebal – Andrei Mureşanu – Năsăudului, capul de afiş al acestei liste vor fi cele patru străzi. Îmi doresc ca bistriţenii să circule în cele mai bune condiţii. Ştiu, încă de când am venit la Primăria municipiului Bistriţa că starea străzilor este una dintre cele mai mari nemulţumiri ale bistriţenilor, iar eu fiind în slujba cetăţenilor trebuie să fac ceea ce îşi doresc cetăţenii care m-au trimis în această funcţie. (...) Vreau să precizez că 13 din cele 50 de străzi alese pentru anul viitor sunt incluse în proiectul Piste pentru ciclişti şi pe măsură ce acest proiect se va derula, după ce vom amenaja pistele – contractul de finanţare este semnat, suntem în achiziţie publică cu desemnarea constructorului – vom turna şi îmbrăcămintea asfaltică”, a menţionat Cristian Niculae. În context, viceprimarul Niculae a menţionat că după ce au fost modernizate 19 străzi de pământ, din 2016 încoace, alte 11 străzi vor fi modernizate anul viitor.

„Alte 11 străzi de pământ au proiectul tehnic şi toate documentaţiile finalizate, poate începe lucrul cât de repede. Multe dintre ele sunt în licitaţie pentru achiziţia lucrărilor, execuţia va demara în primăvara anului viitor. Avem 19 străzi de pământ care sunt în proiectare, unde lucrul va începe clar în 2021”, a explicat viceprimarul municipiului Bistriţa. În cele 11 străzi prevăzute pentru anul viitor, este şi strada Tărpiului, a cărei modernizare, cu două benzi pe sensul de urcare, este estimată la circa 2 milioane de euro, pe o lungime de doi kilometri. Cristian Niculae a ţinut să precizeze că în Bistriţa mai sunt 99 de străzi de pământ private sau parţial private, unde Primăria Bistriţa nu poate derula lucrări de investiţii din bani publici. „ Mulţi cetăţeni nu ştiu că strada lor nu este în domeniul public. Din acest motiv am decis montarea unor panouri de informare pentru cetăţenii care locuiesc pe acele străzi, pentru ca ei să afle că strada lor nu este publică. Acestea vor fi amplasate la intrarea pe fiecare stradă privată sau parţial privată. Degeaba avem noi o parte din corpul străzii, dacă nu avem toată strada, Preimăria nu poate face jumătate sau o porţiune de stradă. Trebuie să existe un consens şi toată strada să fie trecută în domeniul public”, a declarat viceprimarul Bistriţei. Potrivit acestuia, sunt trei paşi pe care bistriţenii îi pot face pentru ca strada lor să treacă în domeniul public.

„În primul rând trebuie ca toţi proprietarii de pe stradă să ajungă la un consens, ca strada lor să fie donată Primăriei. Prin serviciile experţilor topografi autorizaţi, terenul se dezmembrează în două părţi, una în corpul străzii şi cealaltă în curtea proprietăţii (n.n. pe baza cetăţenilor). După dezmembrare în două parcele, proprietarii trebuie să facă o adresă către Primăria Bistriţa cu informarea intenţiei lor de a dona această parcelă în domeniul public, cu un extras CF. Este bunul lor, ei decid ce fac cu el. Primăria Bistriţa acceptă această donaţie prin hotărâre de Consiliu Local şi semnează acceptarea donaţiei la notar, aceste costuri fiind primele costuri care pot fi suportate de administraţie”, a explicat Niculae. De altfel, aceste informaţii vor fi furnizate celor interesaţi şi la numărul de telefon postat pe panoul de informare, de luni până vineri între orele 9-15. „Investiţiile din bani puiblici se pot face doar pe domeniul public. În patru-cinci ani, sperăm să modernizăm toate străzile de pământ a muncipiului Bistriţa. Am dovedit că se poate în această vară şi mă voi lupta pentrru acest lucru şi pe viitor”, a concluzionat el.

 

50 STRĂZI ASFALTARE 2020

  1. Str. Iosif Vulcan
  2. Str. Irisului
  3. Str. Ion Pop Reteganul
  4. Str. Magnoliei
  5. B-dul Decebal
  6. Str. Năsăudului
  7. Str. Andrei Mureșanu
  8. Str. Valea Budacului
  9. Str. Arțarilor
  10. Str. Agronomului
  11. Str. Apicultorilor
  12. Str. Baba Novac
  13. Str. Bârgăului
  14. Str. Călimani
  15. Str. Caraiman
  16. Str. Carpați
  17. Str. Cezar Boliac
  18. Str. Cloșca
  19. Str. C.R. Vivu
  20. Str. Crișan
  21. Str. Florilor
  22. Str. Horea
  23. Str. Ion Vidu
  24. Str. Înfrățirii
  25. Str. Lavandei
  26. Str. Mărăști
  27. Str. Mărășești
  28. Str. Mesteacănului
  29. Str. Mușcatei
  30. Str. Nicolae Drăgan
  31. Str. Ostașului
  32. Str. Păcii
  33. Str. Pescarilor
  34. Str. Poligonului
  35. Str. Romană
  36. Str. Strâmbă
  37. Str. Țibleșului
  38. Str. Grănicerilor
  39. Str. Vasile Lupu
  40. Str. Tudor Vladimirescu
  41. Str. Cimitirului
  42. Str. Subcetate
  43. Str. Drumul Dumitrei Vechi
  44. Str. Dimitrie Cantemir
  45. Str. Eroilor
  46. Str. Codrișor
  47. Str. Aleea Șieului
  48. Str. Panait Cerna
  49. Str. Gh. Pop de Băsești
  50. Str. Garoafei

 

STRĂZI DE PĂMÂNT RECEPȚIONATE ÎN PERIOADA 2016 – 2019

  1. Str. Grigore Pletosu
  2. Str. Castelanului
  3. Str. Drumul Dumitrei Vechi (dupa intersecția cu Drumul Cetății)
  4. Str. Cocorului
  5. Str. Huniazilor
  6. Str. Bastionului
  7. Str. Bujorului
  8. Str. Tudor Jarda
  9. Str. Valea Sigmirului
  10. Str. Faleză
  11. Str. Armoniei
  12. Str. în localitatea Slătinița
  13. Str. Busuiocului
  14. Str. Lavandei
  15. Str. Macului
  16. Str. Poienii
  17. Str. Grigore Moisil
  18. Str. Labirintului
  19. Str. Pajiștei

 

STRĂZI DE PAMÂNT CU PROIECT TEHNIC ȘI AVIZE FINALIZATE:

  1. Str. Simfoniei
  2. Str. Răsăritului
  3. Str. Remus Cristian Bucur
  4. Str. Dinu Lipatti
  5. Str. Valea Căstăilor
  6. Str. Viile cu Pomi
  7. Str. Gheorghe Dima
  8. Str. Vasile Lucaciu
  9. Str. Orizontului
  10. Str. Ion Căian
  11. Str. Tărpiului

 

STRĂZI DE PĂMÂNT AFLATE ÎN DIFERITE STADII DE PROIECTARE:

- str. Sec 3 Sărata- Pădurii

- str. Sec 4 Sărata

- str. I. Pop Reteganul;

- str. Bela Bartok;

- str. Secundară Unirea (Morii);

- str. Zăvoaie;

- str. Jupiter;

- str. Podgoriei;

- str. Viorelelor;

- str. Tabără;

- str. George Barițiu;

- str. Lempeș;

- str. Crângului;

- str. Sec. 12 Viișoara (din DN17 la cimitir);

- str. Nouă Viișoara;

- str. Filip Cristian Petru;

- str. Apusului;

- str. Școlii;

- str. Prundului.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5