Viceprimarul Cristian Niculae: În acest an va fi turnat un strat de asfalt, din bordură-n bordură, pe 47 de străzi din Bistriţa. Vezi care sunt străzile!

Reparaţiile curente pe străzile Bistriţei încep în aprilie

         Viceprimarul municipiului Bistriţa, Cristian Niculae, a anunţat că în acest an se va interveni, prin turnarea unui covor asfaltic, din bordură-n bordură, pe nu mai puţin de 47 străzi din oraş.

         „Am decis ca 47 de străzi din Bistriţa să le reabilităm prin turnarea unui strat de asfalt pe toată suprafaţa drumului, din bordură-n bordură. Pentru ca lucrările să meargă foarte repede, am împărţit cele 47 de străzi în şase loturi, din care cinci vor fi scoase la licitaţie prin Direcţia de Servicii Publice. Vor fi încărcate pe SEAP zilele următoare, iar unul din aceste loturi va fi executat de către DSP Bistriţa. Suprafaţa reabilitată a celor 47 de străzi – care sper eu că vor intra anul acesta în execuţie şi dacă ne mişcăm repede, la începutul acestei ierni vor fi asfaltate -  este de 131.229 mp, iar valoarea estimată a lucrărilor este de 5,4 milioane lei, aproximativ 1,2 milioane euro. Sursa de finanţare va fi bugetul local”, a menţionat Cristian Niculae.

         Potrivit acestuia, banii vor fi incluşi în bugetul pe anul 2019, iar cele 47 de străzi au fost alese ţinându-se cont ca obiectivele să nu se suprapună cu alte lucrări de investiţii, prin diverse surse de finanţare.

         Străzile care se vor reabilita prin asfaltarea pe toată partea carosabilă, din bordură-n bordură, în anul 2019:

Lot I: Cerbului, Emil Gârleanu, Ion Minulescu, Nicolae Bălcescu, Sucevei, Tărpiului (între Dimitrie Cantemir şi Drumul Cetăţii), Vasile Conta.

Lotul II: I.L. Caragiale, Lupeni, Mihai  Eminescu (între Gh. Şincai şi B-dul Republicii), Piaţa Mică, Simion Bărnuţiu, Toamnei, Vasile Alecsandri, Zimbrului, Zorilor

Lotul III: Andrei Mureşanu (între Năsăudului şi calea ferată), Ştefan cel Mare, Şt. O. Iosif, Victor Babeş, Tănase Tudoran

Lot IV: Arţarilor, B-dul Republicii, Ecaterina Teodoroiu, Lalelelor, M. Kogăliceanu, Ursului

Lot V: Cuza Vodă, Dumbravei, Gării (între B-dul Decebal – Rodnei), Petre Ispirescu, Pietrosu, Rodnei, Romană, Someşului, Zefirului

Lot VI: B.Şt. Delavrancea. Constantin Dobrogeanu Gherea, George Coşbuc, Dogarilor, Grădinilor, Lt. Călin, 1 Mai, Narciselor, Scurtă, Sg. Maj. Octavian Popa, Solomon Haliţă

„Ştim că există mari nemulţumiri cu privire la starea infrastructurii rutiere din oraşul nostru, dar pe majoritatea acestor străzi nu s-au făcut investiţii de 30 de ani încoace, doar reparaţii curente. Unele dintre ele sunt foarte afectate de lucrările de investiţii făcute anii trecuţi de furnizorii de utilităţi. Numai reţelele de gaz au fost reabilitate pe 82 de străzi. Toate străzile au fost sparte şi reparate aşa cum au fost, peticite, nu s-a reparat toată strada ci doar unde au fost săpate şanţurile”, a explicat Cristian Niculae.

         Există şi proiecte de infrastructură rutieră care vor fi finanţate prin proiecte europene, precum este cel de reconfigurare a axei de transport public pe străzile Gării, Andrei Mureşanu şi Năsăudului sau Linia Verde care include străzile Calea Moldovei, General Grigore Bălan, Bistricioarei. Din bugetul local, pentru strada Tărpiului este aproape finalizat proiectul tehnic (întârziat din cauza unor probleme de proprietate care vizau lăţimea străzii), iar lucrările de pe str. Colibiţei vor fi încheiate în această lună. La acestea se adaugă proiectul de reabilitare a altor 20 de străzi, pentru care există documentaţii tehnice, urmând întocmirea studiilor de fezabilitate. Pentru aceste 20 de străzi se prevăd reparaţii capitale, în concordanţă cu lucrările executate de furnizorii de utilităţi.

Reparaţiile curente pe străzile Bistriţei încep în aprilie

         Viceprimarul Cristian Niculae a precizat că lucrările de reparaţii curente pe străzile din oraş vor începe în luna aprilie, când temperaturile şi condiţiile meteo sunt favorabile. Pentru a putea face reparaţii prin turnare de mixtură asfaltică la cald, stratul de asfalt ar trebui să aibă temperatura de 10 grade. Ca şi anul trecut, lucrările se vor executa noaptea, pentru a nu îngreuna traficul rutier.

Comentarii

13/03/19 14:00
Gogu

Oare se apropie alegerile ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5