Diana Morar, despre asfaltarea străzilor din Bistriţa: Sumele alocate sunt insuficiente. Banii de reparații se risipesc pe câțiva centimetri de asfalt

Consilierul municipal Diana Morar (PNL) susţine că starea infrastructurii rutiere din municipiul Bistriţa va constitui „o piatră de moară” pentru PSD în toate campaniile electorale ce urmează, iar programul de asfaltare a celor 47 de străzi din Bistriţa, anunţat de viceprimarul Cristian Niculae, este nerealist.

„Vedem cu toții în ce hal arată străzile din municipiu și nici nu are rost să insist pe faptul că de zece ani nu s-a făcut nimic de calitate la acest capitol. Dar e jignitor modul în care cei din PSD își expun minciunile. Liderii social-democrați, în frunte cu primarul Crețu și cu viceprimarul Niculae susțin că nu au putut face nimic pentru modernizarea drumurilor, deoarece s-a intervenit la rețelele de utilități. În toate țările europene se fac intervenții de urgență la rețele sau se înlocuiesc unele conducte, dar nicăieri în lume nu se distrug străzile fără ca cineva sa fie răspunzător. Oriunde în Europa, covorul asfaltic este adus la stadiul inițial imediat după finalizarea intervențiilor. La în cazul stadionului Jean Pădureanu, tovarășii din PSD au copt o minciună gogonată și susțin că în acest an vor moderniza 47 de străzi din bordură-n bordură”, a spus av. Diana Morar.

Consilierul municipal a menţionat că a analizat investițiile cuprinse în  bugetul local din 2019, iar sumele sunt insuficiente.

Evident că nu poate face Niculae ce nu a făcut Crețu în zece ani. Sumele alocate acestei investiții cu care Niculae a vrut să devină un salvator al Bistriței sunt foarte mici, insuficiente aș zice. Spre exemplu, se alocă 8.000.000 de lei către Direcția de Servicii Publice pentru asfaltarea străzilor promise. Fără să aibă loc nicio licitație,  banii de reparații se risipesc pe câțiva centimetri de asfalt, la fel cum s-a întâmplat în parcările de reședință”, a menţionat Diana Morar.

Potrivit acesteia, „cu aproximativ 8 milioane de lei și cu personal necalificat cum e cazul unor muncitori de la Direcția de Servicii Publice nu se pot moderniza 47 de străzi”, un argument fiind str. Colibiței, care „are aproximativ un kilometru lungime și a costat 2.5 milioane de lei”.

La un calcul simplu, vedem că cei 8  milioane de lei ar ajunge pentru maxim 3-4 kilometri de stradă. Asta dacă vorbim de reabilitare completă, nu de cârpeli pe care le pregătesc în campania electorală. Domnule Niculae,  prin aceste abordări populiste aveți impresia că veți primi voturi? Chiar credeți că cetățenii sunt atât de naivi și nu își dau seama de lucrările pe care le pregătiți? Este o ofensă la adresa unor cetățeni care au crezut în PSD și v-au acordat votul lor. Vă faceți de râs cu aceste cârpeli din banii de impozite și vă bateți joc de banii publici”, a spus Diana Morar.

Aceasta i-a sugerat viceprimarului Niculae să meargă la Cluj, la Mureș, la Oradea pentru a vedea străzi reabilitate. „Asta ar trebui să o faceți cât mai repede, înainte să vă apucați de lucru și să cheltuiți opt milioane de lei pentru câțiva centimetri de asfalt pe străzile care se vor fisura într-un an”, a concluzionat av. Diana Morar.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5