Contractele de finanţare pentru 5 proiecte de modernizare a drumurilor judeţene vor fi semnate în perioada următoare

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a anunţat că, în perioada următoare, vor fi semnate cele 5 proiecte de modernizare a unor sectoare de drum judeţeean. Acesta i-a mulţumit directorului general al ADR nord-Vest, Marcel Boloş, pentru modul în care agenţia de dezvoltare regională a făcut verificările şi vizitele în teren.

         „Cu domnul Marcel Boloş am reuşit rezultate istorice la Consiliul Judeţean, pe actualul Program Operaţional Regional 2014 – 2020. Pe lângă faptul că toţi colegii mei din Consiliul Judeţean au lucrat foarte mult pentru aceste proiecte retrospective, aş vrea să mulţumesc directorului general de la ADR Nord-Vest şi colegilor de la ADR Nord-Vest care au făcut un efort major împreună cu cei de la Consiliul Judeţean, cu verificările de rigoare, cu vizitele în teren, pentru ca aceste proiecte să aibă aproape finalizată verificarea, iar aceasta să fie trimisă către Autoritatea de Management de la Bucureşti. Sper ca într-un timp rezonabil să putem semna contractele de finanţare pentru cele cinci proiecte de reabilitare de drumuri judeţene”, a anunţat preşedintele Moldovan.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a propus la nivelul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest un număr de cinci proiecte complexe care grupează un număr de 31 de lucrări de investiții având ca obiect modernizarea unor sectoare de drum județean, respectând condițiile de continuitate și conectivitate a traseelor, în conformitate cu condițiile de eligibilitate a proiectelor specifice Axei prioritare.

Practic, este vorba despre 31 de de investiţii, pe tronsoane de drumuri judeţene cu o lungime de 242 kilometri, cu o valoare aproximativă de 100 milioane euro.  Cele cinci proiecte majore includ sectoare de drum judeţean care au fost deja modernizate, aşadar finalizate, care sunt în execuţie (cu finanţare de la Guvern sau din bugetul judeţean), dar şi aflate doar în stadiul de aprobare a Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI) şi a indicatorilor tehnico-economici.  După semnarea contractelor, pe de o parte se recuperează banii pentru cele deja finalizate – fie de către Consiliul Judeţean, fie de Ministerul Detvoltării Regionale -  iar deconturile pentru cele în lucru sau care nu au început se vor face din fonduri europene. Per total, la nivel naţional a fost disponibilă suma de 162 milioane euro, iar Bistriţa-Năsăud are şanse foarte mari să-şi adjudece 100 milioane euro.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5