Președintele Radu Moldovan, la lansarea POR Nord-Vest 2021-2027: Consiliul Județean are deja pregătite proiecte mature de 400 milioane euro!

La Cluj-Napoca, a fost lansat Programul Operațional Regional Nord-Vest 2021-2027, în prezența ministrului Proiectelor și Investițiilor Europene, Marcel Boloș.
"Ca Președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, dar și ca simplu cetățean, vă mulțumesc tuturor celor ce ați făcut posibilă atragerea fondurilor europene pentru cele 1079 de proiecte, promovate prin POR 2014/2020, din care 635 finalizate în cele 6 județe componente ale regiunii Nord-Vest.
Fondurile europene care finanțează proiectele de dezvoltare a comunităților aduc o mare satisfacție. În județul Bistrița-Năsăud, Consiliul Județean a depus prin POR 2014/2020, proiecte în valoare de 797.907.506,88 lei (161.2 milioane euro), în domeniul sănătății, infrastructurii și culturii.
De astăzi ne uităm spre viitor, către noul Program Operațional Regional Nord-Vest 2021-2027, în valoare de 1,4 miliarde euro, în care principalul obiectiv este ca regiunea noastră să devină una dintre cele mai dinamice din Europa, prin creșterea inteligentă și sustenabilă a economiei, valorificând diversitatea locală și stimulând inovarea.
FelicităriADR Nord-Vest, sunteți adevărați profesioniști, iar locul întâi la atragerea de fonduri europene, în exercițiul financiar anterior, îl meritați din plin, pentru că voi sunteți motorul care ne să startul nouă, celor din regiunea nord-vest să facem și să implementăm proiecte pentru oameni", a declarat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.
Potrivit acestuia, administrația județeană are pregătite, pentru noul exercițiu financiar, 7 proiecte mature, în valoare de aproximativ 1.952.636.032,64 lei (394.5 milioane euro), în domenii vitale pentru dezvoltare, precum infrastructură, transport, cultură, sănătate și digitalizare.
"Nu pot să nu-i amintesc pe artizanii descentralizării fondurilor europene, cărora trebuie să le mulțumim și să îi felicităm: fostul ministru al Fondurilor Europene, doamna Roxana Mânzatu și actualul Ministru al Investițiilor și Fondurilor Europene, domnul Marcel Boloș. Spor la muncă, nu lăsăm nici un proiect nedepus, să implementăm proiecte și să continuăm, să dezvoltăm comunitățile noastre", este mesajul președintelui Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5