Contractul de modernizare pe lotul 4 din DJ 172 D, Ilva Mică-Măgura Ilvei, intră în linie dreaptă!

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a anunţat că, în perioada imediat următoare, va fi semnat contractul de execuţie a lucrărilor de modernizare pe Lotul 4 din DJ 172D, respectiv Ilva Mică (DN 17D) -  Poiana Ilvei– Măgura Ilvei, pe o lungime de 18,8 km.        

          „Până la finalul lunii februarie – începutul lui martie – pentru că sunt ultimele clarificări pe care colegii mei le-au solicitat de la participanţii la licitaţie – sper să avem finalizată procedura şi într-un termen foarte scurt să invităm la semnarea contractului pentru Lotul 4”, a declarat preşedintele Moldovan.

         Întrebat dacă are de ştire despre un dosar la DNA Cluj, pe tema acestui proiect, preşedintele Consiliului Judeţean a menţionat că nu a fost chemat nicăieri. Preşedintele CJ a punctat faptul că aceste lucrări au fost verificate atât de un specialist din cadrul Consiliului Judeţean,  primind şi avizul dirigintelui de şantier şi al unui ofiţer de proiect de la ADR Nord-Vest. „Nu m-a chemat nimeni, niciodată, până acum şi nici nu cred că mă va chema. În timpul cercetării, lucrurile sunt secrete. Am primit şi eu mesaj privat anul trecut de la acelaşi personaj cu numere de dosare. (…)Banii publici se cheltuie conform legii la Consiliul Judeţean, în perioada de când eu conduc Consiliul Judeţean. Ce e întâmpla înainte când anumite personaje lucrau prin instituţiile acestea şi foloseau fondurile publice în folos propriu e cu totul altceva. Practicile acelea s-au încheiat în 2012”, a comentat Radu Moldovan.

         Acesta a mulţumit vicepreşedintelui CJ – Ioan Ţintean, administratorului public, dar şi tuturor celor implicaţi în „închiderea acestei poveşti cu Lotul 4”, „cu firma care nu lucra”. De altfel, şi vicepreşedintele Ioan Ţintean a menţionat că închiderea contractului s-a făcut în mod amiabil, firma neavând nicio pretenţie, fiind achitate doar lucrările efectuate, puţin peste 4%. Compania din Suceava s-a retras invocând faptul că nu are capacitatea de a continua lucrările, asta după ce ăşi adjudecase licitaţia cu circa 8,3 milioane de euro, însă aproape un an nu a avansat deloc în execuţie, iar fondurile europene riscau să fie pierdute.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5