Drumul de pe Valea Ilvelor intră în lucru. Radu Moldovan: Sperăm ca până la finalul anului să avem un strat de asfalt pe o lungime cât mai mare

Administratorul public al judeţului Florin Moldovan şi reprezentantul asocierii care şi-a adjudecat procedura de achiziţie publică au parafat contractul de lucrări pentru Modernizarea DJ 172 D, Lotul 4 din Poarta Transilvaniei, (Ilva Mică-Poiana Ilvei-Măgura Ilvei).

La eveniment a fost prezent preşedintele Consiliului Judeţean – Emil Radu Moldovan, vicepreşedintele CJ – Ioan Ţintean, directorul executiv Dorin Popescu, şeful Serviciului Drumuri judeţene – ing. Gabriel Pop şi primarii Valer Avram (Măgura Ilvei), Ioan Pop (Leşu), Ioan Scridonesi (Poiana Ilvei) şi Aurel Horea (Ilva Mică).

         „Ştim cu toţii că am avut o situaţie mai neplăcută, cu o companie care nu şi-a făcut treaba, cu reziliere de contract, cu mai multe „re-uri” şi astăzi am bucuria să avem ocazia de a semna contractul pentru a putea moderniza şi lotul 4 din DJ 172 D Poarta Transilvaniei. În urma procedurii de achiziţii publice, a fost desemnată câştigătoare asocierea SC MIS  GRUP SRL- lider de asociere cu SC LDP SA - asociați (vor executa lucrările de construcții) și SC DILUCA PROJECT SRL (lucrările de proiectare și asistență tehnică). Valoarea contractului este de 50,6 milioane lei, aproximativ 10,5 milioane euro, durata contratului este de 15 luni. Sursa de finanțare sunt fondurile europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Garanția lucrărilor este de 120 de luni 10 ani”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

         Potrivit acestuia, lucrările de pe cei 18,8 km, care urmează să se încheie anul viitor, vor viza amenajarea a 7.3 km trotuare; 1,7 km pistă pentru cicliști; 14 stații de transport public cu alveole; 25 km șanțuri pereate și rigole carosabile; 80 de podețe; 4 poduri; 13.6 km ziduri de sprijin; 64 de intrări pe drumuri laterale; 562 de indicatoare, 44 de semnalizatoare cu avertizare luminoasă pentru trecerile de pietoni și 6.5 km parapet de siguranță.

„În urma discuţiilor cu reprezentantul liderului de asociere, ştim că avem o bucată de drum care a ridicat foarte multe probleme, legătura dintre DN 17 D, de la podul din Ilva Mică până la curba care este la ieşirea din Ilva Mică, pe o lungime de 2-2,5 km, care va fi tratată cu prioritate şi ne dorim ca în cel mai scurt timp acolo să avem un strat de asfalt, pentru a se putea circula în mod civilizat. Înţeleg că în aproximativ 6 săptămâni, poate fi realizată această lucrare, pentru ca  cei care vin de pe Valea Someşului, de pe DN 17 D, şi vor să folosească alternativa de pe Strâmba, să poată circula civilizat”, a mai spus preşedintele Moldovan, care a adăugat că înşelege nemulţumirea cetăţenilor vizavi de acest tronson, dar nu se puteau sări nişte proceduri administrative.

Vicepreşedintele Ioan Ţintean a ţinut să puncteze problemele pe care autorităţile judeţene le-au avut în derularea proiectului pe acest lot din DJ 172D. „Vreau să îi felicit pe colegii care s-au implicat în repunerea pe rol al acestui proiect, pentru că s-ar fi putut întâmpla un soi de catastrofă mai mică dacă s-ar fi prelungit şi s-ar fi ieşit din cadrul legal al construcţiei. În cel mai rău caz, puteam ajunge să pierdem finanţarea unei investiţii care punea în pericol întreaga finanţare de pe drumul Poarta Transilvaniei”, a declarat Ţintean.

          Primarul Valer Avram, de la Măgura Ilvei, a menţionat că are toată încrederea în constructori pentru că baza materială este pe raza comunei sale, arătându-se optimist că în curând se va merge „pe un drum bun”.

          Ioan Scridonesi, primarul de la Poiana Ilvei şi primarul Ioan Pop de la Leşu au felicitat echipa de la Consiliul Judeţean pentru demersurile făcute şi au urat constructorului „spor la treabă”. Aurel Horea, primarul de la Ilva Mică, a mai spus că semnarea acestui contract reprezintă o mare bucurie pentru comunitatea sa. „Vreau să asigur constructorul de întreaga noastră colaborare pentru că acolo avem lucrări de apă şi canalizare, va fi destul de greu proiectul, cu racorduri, urez succes în implementarea proiectului”, a spus primarul Aurel Horea.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5