Controale în trafic! Peste 80 de amenzi aplicate și șapte permise de conducere reținute

Comunicat de presă

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au organizat și desfășurat acțiuni în scopul asigurării respectării normelor legale și menținerii unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea faptelor cu violență, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și asigurarea condițiilor unui trafic rutier în siguranță prin depistarea șoferilor care nu respectă normele rutiere.

În cadrul acțiunilor desfășurate la nivelul județului au mai fost legitimate peste 120 de persoane și au fost oprite pentru verificări aproape 110 autovehicule.

Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor desfășurate, au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 30.000 de lei, fiind totodată reținute un număr de 7 permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au acționat pe principalele drumuri din județ pentru prevenirea accidentelor rutiere, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație, conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive. În acest context, polițiștii au efectuat aproape 50 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

La data 20 septembrie a.c., în intervalul orar 09.00-13.00, polițiștii Biroului Siguranță Școlară împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, Biroul de Ordine Publică au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea absenteismului şcolar, prevenirea consumului de tutun precum și prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri în unitățile de învățământ.

Astfel, pe raza municipiului Bistrița, polițiștii au legitimat 29 de persoane și au depistat 16 elevi care absentau nemotivat de la cursuri, pentru care au fost întocmite informări către conducerea școlilor unde învață. Totodată, polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară au desfășurat 4 activități preventive și au efectuat instructaje cu agenții de pază din 5 școli.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 800 lei conform Legii 349/2002.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5