Copil de 13 ani, din comuna Şanţ, căutat de echipe de poliţişti, jandami şi scafandri de la ISU!

Update: In urma căutărilor, efectuate în sistem integrat, minorul dispărut a fost localizat în proximitatea lacului Lala, într-o zona acoperită de vegetație joasă, de către polițiștii din cadrul IPJ BN.

A fost preluat de către echipajul ISU, fiindu-i acordate îngrijiri medicale. De asemenea, a fost solicitată asistență pentru consilierea psihologică a minorului de către specialiști din cadrul DGASPC.

Căutările sunt susține de specialiști ai Serviciului Salvamont Bistrița-Năsăud și RNP Romsilva- Administrația Parcului Național Munții Rodnei.

De asemenea, STS asigură funcționarea eficientă a căilor de comunicație în perimetrul de căutare.

Doi câini polițiști de urmă sunt folosiți de asemenea, la căutări.

Scafandrii militari din cadrul ISU “ Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud au efectuat căutări de specialitate în lacul Lala.

S-a solicitat în sprijin o aeronavă a I.G.Av. care survolează zona și transmite echipelor de sol datele obținute.3

Pentru gestionarea eficientă a situației, la fața locului se află și un autovehicul echipat special care servește drept punct mobil de comandă a operațiunilor, căutările fiind coordonate chiar din zonă.

Fiind vorba despre o zonă de munte, greu accesibilă, echipele de polițiști din teren sunt susținute în căutări de specialiști ai Serviciului Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale, ai Institutului Național de Criminalistică împreună cu unitatea mobilă de criminalistică DVI Mobile Forensic Unit (disaster victims identification, care se poate deplasa în condiții de teren accidentat).

p>În această dimineață a fost sesizată, prin 112, dispariția unui copil de aproximativ 13 ani, din comuna Șant. Acesta a fost observat de un cioban în zona Șeaua Gagi, din Valea Mare (se îndreaptă spre lacul Lala).

"S-au constituit, de urgență, echipe de căutare, formate din polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale- Compartimentul Urmăriri, Criminaliști, polițiști de la Acțiuni Speciale, împreună cu polițiști de la Secția 7 și din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi care au demarat de urgență căutările. De asemenea, având în vedere zona în care se desfășoară căutările, s-a solicitat sprijinul jandarmilor montani din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi BN, precum și al scafandrilor militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență BN", anunţă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud. 

***

Este vorba despre un exerciţiu al autorităţilor. Astăzi, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud organizează, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, un exercițiu în cadrul căruia este simulată dispariția unor minori aflați în zona montană.

Situația, care vizează simularea unui caz de dispariţie în împrejurări alarmante, presupune un apel de urgență care semnalează întreruperea contactului cu un grup de minori ce se deplasa pe un traseu turistic, în zona Vârfului Ineu și a Lacului Lala, din Munții Rodnei.

Echipajele din teren ale I.P.J. Bistrița-Năsăud sunt susținute în căutări de specialiști ai Serviciului Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale, ai Institutului Național de Criminalistică împreună cu unitatea mobilă de criminalistica DVI Mobile Forensic Unit (disaster victims identification, care se poate deplasa în condiții de teren accidentat), precum și de un alt autovehicul echipat special care servește drept punct mobil de comandă a operațiunilor. 

De asemenea, la activitate participă echipe ale Salvamont, ale Jandarmeriei Bistrița-Năsăud, I.S.U. Bistrița-Năsăud, voluntari, precum și o aeronavă a I.G.Av. care va survola zona și va transmite echipelor de sol datele obținute.   

Acţiunea urmărește testarea modului de gestionare a unei situații de criză, identificarea și localizarea persoanelor căutate, precum și testarea capacității de coordonare a efectivelor participante și a capacităților tehnice de comunicare pentru asigurarea comunicațiilor între echipele terestre, aviatice și acvatice de intervenție cu punctul de comandă instituit la fața locului.

 

Exercițiul presupune asigurarea primului ajutor și consilierea psihologică pentru diminuarea impactului emoțional atât a victimelor, cât și a aparținătorilor, precum și  gestionarea comunicării publice pe caz.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5