Copila de Sub Vii, la GAUDEAMUS

Târgul de carte GAUDEAMUS, deschis în Piaţa Unirii din Cluj, a fost un adevărat maraton de noutăţi editoriale şi de evenimente culturale. Organizat de Radio România, în parteneriat cu Radio România Cluj, GAUDEAMUS Cluj este cel mai mare târg din Caravana GAUDEAMUS de până acum, cu o suprafaţă expoziţională de 800 mp., reunind 78 de expozanţi în 49 de standuri. Evenimentele culturale au fost în centrul atenţiei publicului, aducând în prim-plan scriitori şi personalităţi culturale clujene. În acest an, Târgul GAUDEAMUS Cluj-Napoca a avut invitaţi de nota 10: olimpicii internaţionali ai judeţului Cluj, protagoniştii unui moment special în care au fost premiaţi şi promovaţi pentru performanţele lor.
În acest cadru Editura Eikon a lansat două volume. Primul din Seria Theologia Socialis: Corupţia spirituală de Bartolomeu Anania. Au prezentat: Vasile Sebastian Dâncu, Bogdan Ivanov, Ioan-Aurel Pop, Radu Preda, Aurel Sasu, in prezenţa Mitropolitului Andrei.
A urmat lansarea cărţii biografice Cornelia Ardelean Archiudean – Copila de Sub Vii de Menuţ Maximinian. Au prezentat: etnlog Maria Dan Golban, etnolog Aurel Bodiu, director CJC BN Florin Vasile Şomlea. Cu toţii au reliefat importanţa păstrării tradiţiilor, a promovării acestora spre public, aşa cum se întâmplă şi prin volumul dedicat doamnei cântecului din Câmpia Transilvaniei. Artista Cornelia Ardelean Archiudean şi scriitorul Menuţ Maximinian au vorbit despre proiectul cărţii, despre modul în care au dorit să transmita un mesaj al autenticului. Au fost prezenţi fostul prim-ministru Emil Boc, artistele Mia Dan şi Maria Marcu, scriitorii Tedodor Tanco, Flore Pop, Ionel Andraşoni, iubitori de folclor, dar şi de carte. În final autorii au acordat autografe.
Volumul a fost lansat apoi la Parohia Mărişelu, fiind anunţate lansări la Ocniţa, a treia zi de Paşti, la Mureş, Reghin etc. Carte este realizată împreună cu Centrul Judeţean Pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.
Decernarea premiilor Târgului GAUDEAMUS Cluj-Napoca, ediţia a XIII-a, a închis porţile celui mai important eveniment de acest gen.
http://www.gaudeamus.ro

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5